Još jedna tužna vijest. Umro je Fletch iz Depeche Modea

Vijest je objavio bend. Klavijaturist i jedan od osnivača benda imao je 60 godina

Umro je Andrew Fletcher, klavijaturist i jedan od osnivača Depeche Modea. Fletch, kako su ga svi zvali, umro je sa 60 godina, a vijest je objavio bend, ne iznoseći detalje smrti.

“Šokirani smo i ispunjeni silnom tugom zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana obitelji i kolege iz benda Andyja ‘Fletcha’ Fletchera. Fletch je imao zlatno srce i uvijek je bio na raspolaganju kad vam je trebala podrška, živahan razgovor, smijeh ili hladno pivo. Naša srca su uz njegovu obitelj i molimo da ih imate u svojim mislima te poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku”, napisao je bend na društvenim mrežama.

Kako su počeli

Fletcher je rođen 1961. u Nottinghamu, a 1970-ih je osnovao bend Composition Of Sound s Martinom Goreom i Vinceom Clarkeom. Dolaskom pjevača Davea Gahana promijenili su ime u Depeche Mode, da bi se uskoro proslavili hitovima New Life i Just Can’t Get Enough.

Andrew Fletcher AFP

Kad je Clarke napustio bend, Gore je postao glavni tekstopisac, a bend je uskoro postao jedan od najvećih elektro pop bendova na svijetu, s pjesmama Personal Jesus, Enjoy The Silence, Strangelove, I Feel You… Bend je 2020. uvršten u Rock and Roll Hall of Fame.

Inače, ova tužna vijest dolazi nekoliko sati nakon što je objavljeno da je umro glumac Ray Liotta.