Jurassic World je upravo postao prvi film koji je u jednom vikendu zaradio više od pola milijarde dolara

Stiže renesansa dinosaura, tvrde analitičari. Bit će važniji od superheroja

FOTO: Universal Pictures

‘Jurassic World’ je potpuno uništio ovaj vikend u kinima. Da, nije imao neku veliku konkurenciju. Zapravo, nije uopće imao konkurenciju. Niti jedan studio nije želio svoje filmove prvi put prikazati na isti vikend kao i novi nastavak Jurassic Parka. Očekivali su da će rasturiti, ali nitko nije očekivao ovako dobar rezultat.

Preko vikenda, u Americi i još 66 internacionalnih tržišta, ‘Jurassic World’ je zaradio 511,8 milijuna dolara. To je najveća internacionalna zarada u jednom vikendu u povijesti. ‘Jurassic World’ je postao i prvi film ikada koji je u vikednu zaradio više od pola milijarde dolara. Poprilično šokantno.

Nisu uspjeli srušiti rekord u Americi

Variety, vodeći Hollywoodski tjednik, je razgovarao s Nick Carpouom, predsjednikom distribucije u Americi za Universal, studio koji je izbacio ‘Jurassic World’. “Dinosauri su fascinantni svima”, rekao je. “Nije važno gdje se nalaze, svi ih žele vidjeti”.

Zanimljivo je da ‘Jurassic World’ nije uspio srušiti rekord najveće vikedn zarade u Americi. Skupili su 307.2 milijuna dolara, dok rekord i dalje drži drugi dio ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ s 314 milijuna dolara. Do svjetskog rekorda ga je dosta pogurao rezultat iz Kine, gdje su preko vikenda zaradili više od 100 milijuna dolara.

Dinosauri postaju novi superheroji

Jeff Bock, box office analitičar, je za Variety rekao da je ovo bilo očekivano. “Ljudi bi trebali dinosaure zvati originalnim superherojima”, rekao je i najavio novu renesansu dino-filmova. “Podjednako su bitni kao i Iron Man ili Batman trenutno”.

Pogledao sam ‘Jurassic World’. I već probao napisati recenziju. Ali mi treba još jedno gledanje. Koje ću upravo ovog trenutka odraditi. Jer nisam siguran radi li se o genijalnom filmu ili potpunoj katastrofi. Jedino što sam siguran je da su prokleto dobro prošli u kinima.