Kanye West je posve neočekivano aktivirao profil na Soundcloudu i na njemu objavio dvije nove pjesme

Ove pjesme se neće naći na novom albumu na kojem radi već duže vrijeme

LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 18: Musician Kanye West performs onstage at the 2015 iHeartRadio Music Festival at MGM Grand Garden Arena on September 18, 2015 in Las Vegas, Nevada.   Kevin Winter/Getty Images for iHeartMedia/AFP
FOTO: AFP

Fanovi Kanyea Westa već duže vrijeme isčekuju novi materijal ovog glazbenika, koji je u posljednje vrijeme maksimalno posvećen modnom biznisu. Uz dvije kolekcije odjeće, u suradnji s adidasom izbacio je i nekoliko modela tenisica Yeezy Boost. Uz to, uspio je najaviti da će se kandidirati za američkog predsjednika 2020. godine.

Iako su njegovi bliski suradnici još prošle godine u nekoliko navrata rekli da je Kanye blizu kraja sa snimanjem novog albuma naziva “Swish”, prije 2 mjeseca on je u razgovoru s magazinom Vanity Fair izjavio da taj album nije još ni blizu završetka. No kako to obično biva s ovim ekscentričnim reperom, jučer je potpuno neočekivano aktivirao svoj nikad korišteni profil na Soundcloudu i na njemu objavio dvije pjesme.

Aktualiziran album ‘808s and Heartbreaks’

Prva od njih je “Say You Will” koja se u originalnom obliku pojavila na Kanyeovom hvaljenom albumu “808s and Heartbreaks”. Na ovom remixu gostuje nagrađivana violinistica Caroline Shaw, a novi aranžmani pjesmi daju puno moćniji i impresivniji zvuk.

Druga stvar se zove “When I See It”, a ona je zapravo remix pjesme “Tell Your Friends” koju je Kanye producirao za The Weeknda. Uzeo je instrumental u kojem je semplirao “Can’t Stop Loving You” Soul Doga i koji podsjeća na njegovu raniju produkciju, iz vremena prije izlaska albuma “808s and Heartbreaks”.

Ova dva remixa uklapaju se u sveprisutnu nostalgiju za gorespomenutim albumom. Kanye ga je u rujnu izveo u cjelosti u Hollywood Bowlu, a i kritičari su ga u posljednje vrijeme počeli drukčije doživljavati zbog značajnog utjecaja kojeg je ostavio na novu generaciju hip hop i R&B izvođača.