Nakon samo par mjeseci, Kevin Spacey povlači se iz firme koju mnogi nazivaju filmskom prevarom stoljeća

U siječnju je pristao spasiti Relativity, ali sad kaže da ipak nije pravi čovjek za to

NEW YORK, NY - APRIL 09: (L-R) Producer Dana Brunetti, actress Kate Bosworth and actor Kevin Spacey attend after party for the Museum Of the Moving Image Salute To Kevin Spacey At Beautique on April 9, 2014 in New York City.   Slaven Vlasic/Getty Images for Beautique/AFP
FOTO: AFP

Za ime Ryana Kavanaugha vjerojatno niste čuli, osim ako vas ne zanima onaj dio holivudske elite koji tvornicom snova vlada iz sjene. No, radi se o čovjeku kojeg je industrija godinama smatrala wunderkindom koji je otkrio formulu kojom se može predvidjeti uspjeh bilo kojeg filma na temelju naoko dosta objektivnih faktora.

I onda je sve propalo jer su ljudi shvatili da se radi o najobičnijem prevarantu koji je pronašao genijalan način za izvlačenje milijardi dolara u vlastitu korist. Njegova firma Relativity morala je pred gotovo godinu dana proglasiti bankrot, ali onda su se u priču uključili glumac Kevin Spacey i producent Dana Brunetti s naumom da spase što se spasiti može.

Otada je prošlo svega par mjeseci i svi su mislili da će se Kavanaugh i njegova nekad nevjerojatno moćna kompanija spasiti zahvaljujući pomoći Kevina Spaceya.

Spacey se povlači iz projekta

No, Spacey je na upravo otkrio da se ipak povlači iz projekta. Opravdao je to svojim zakrčenim rasporedom i nedovoljnim financijskim sredstvima.

“Nakon mnogo razmišljanja i dugačkig razgovora s ljudima kojima vjerujem odlučio sam da ipak neću prihvatiti ulogu predsjednika Relativity Studios”, rekao je na jednom saslušanju pri losandželeskom sudu nadležnom za rješavanje slučaja spomenute firme.

“Za jednog glumca postoji jako malo stvari zanimljivijih od mogućnosti suradnje s drugim glumcima, scenaristima i redateljima s ciljem da zajedno realiziraju neku ideju”, dodao je. “To je za mene bila, i još uvijek jest, jako moćna ideja”, poručio je.

Brunetti odlučio ostati i bez Spaceya

“No, kako se Relativity polako oporavlja od bankrota i otkako sam dobio mnogo dublji uvid u zadatke koje bih morao izvršavati, zaključio sam da se radi o poslu za koji niti imam vremena niti potrebna finacijska sredstva”, zaključio je.

No, za Relativity možda još ima nade s obzirom na to da je njegov prijatelj i dugogodišnji suradnik (koji je ujedno i jedan od najomraženijih producenata u Hollywoodu) Dana Brunetti odlučio ostati u Relativityju.