Konačno smo saznali kako će izgledati nova verzija Spider-Mana

U novom filmu pratit ćemo Peter Parkera kao neprilagođenog klinca u srednjoj školi

FOTO: Marvel

Otkako je Marvel potpisao ugovor sa Sonyem da će se Spider-Man priključiti Marvelovom filmskom svijetu Avengersa, Thora i Captain Americe, ne prestaju nagađanja točno koju verziju lika ćemo vidjeti u filmu.

Za one koji nisu sigurno što to točno znači ‘koja verzija’, evo kratkog objašnjenja. Marvel u svojim stripovima paralelno vodi nekoliko različitih univerzuma u kojima isti likovi imaju sasvim drugačije priče, osobnosti, godine i izgled. Tako je i sa Spider-Manom. U nekim univerzumima je klinac koji ide u srednju školu, u drugima odrasla osoba s obitelji i ozbiljnim poslovima, a u skoro svima je Peter Parker. No i to nije uvijek tako. U Ulitmate Sprider-Man seriji Peter Parker umire i na njegovo mjesto dolazi trinaestogodišnji Miles Morales.

Spider-Man kojeg možemo voljeti

Sinoć je Kevin Feige, šef Marvel Studija, konačno otkrio što možemo očekivati od novog filmskog Spider-Mana. Ovaj ćemo put pratiti srednjoškolca. Feige je imao ovo za reći:

“Ne znamo još koliko će godina imati glumac kojeg ćemo uzeti. Ali Peter Parker kojeg želimo u filmu će imati 15-16 godina. Želimo se igrati sa Spider-Manom koji ide u srednju školi. Iako je snimljeno već pet filmova o ovom liku, toliko toga iz stripova nisu napravili. Ne samo razne priče i suparnici koji nisu napravljeni, nego i aspekti njegovog karaktera, od kojih je najočiti onaj dio o neprilagođenom klincu u školi koji navuče masku i mora se borit protiv ozbiljnih kriminalaca. To je nešto s čime se želimo poigrati”.

Na platnu tek iduće godine

Iako glumac još uvijek nije pronađen, ovo nam daje naslutiti kakvu vrstu priče možemo očekivati. Feigeova izjava nas najviše podsjeća na Spider-Mana kojeg smo vidjeli u Ultimate seriji, a to je sasvim dobra vijest. Očekuje se da će se novi Spider-Man pojaviti tek u novom Captain America filmu koji bi se u kinima trebao naći tek sredinom iduće godine.