Kreatorica serije 'Djevojke' snima novi projekt, glumačkoj ekipi pridružuje se i Emily Ratajkowski

O njezinim pregovorima s producentima serije pisalo se još početkom veljače

FOTO: Getty Images via AFP

Nadolazeća Netflixova humoristična serija “Too Much” američke spisateljice i redateljice Lene Dunham zaokružila je glumačku postavu s nizom zvijezda, piše Variety.

Prethodno najavljenim glavnim glumcima Megan Stalter i Willu Sharpeu pridružuju se i Richard E. Grant (“Saltburn”), Stephen Fry (“The Dropout”), Janicza Bravo (“Sharp Stick”), Michael Zegen (“The Marvelous Mrs. Maisel”), Rhea Perlman (“Cheers”), Rita Wilson (“Sleepless in Seattle”), Leo Reich (“Leo Reich: Literally Who Cares?!”), Adele Exarchopoulos (“Passages”), Adwoa Aboah (“Top Boy”), Daisy Bevan (“The Alienist”), Dean-Charles Chapman (“1917”), Kaori Momoi (“The Brightest Roof in the Universe”) i Prasanna Puwanarajah (“The Crown”).

Međutim, najveća zvijezda koja se pridružuje projektu je Emily Ratajkowski, o čijim se pregovorima s producentima serije pisalo još početkom veljače. Sada je potvrđeno da će se “pojaviti u seriji”, međutim nije jasno u kakvoj i kolikoj ulozi.

Proslavile je ‘Djevojke’

Dunham je scenaristica, redateljica i glumica koja se proslavila serijom “Djevojke”, koja je u svih šest sezona bila među najgledanijim serijama na HBO-u. Humoristična serija na tragu “Seksa i grada”, a opet mnogo drugačija, pratila je život djevojaka u dvadesetim godinama u New Yorku. “Djevojke” su Lenu Dunham postavile na sam vrh scenarističke scene, posebno kada je riječ o komediji.

Žene u tridesetim godinama

Iz službenog opisa njezine nove serije saznajemo da se redateljica ovaj put primila portretiranja žena u tridesetim godinama.

“Jessica (Megan Stalter) je njujorška radoholičarka u svojim srednjim tridesetima, koja se oporavlja od prekinute veze za koju je mislila da će trajati zauvijek, polako se izolirajući od svijeta. Budući da je svaki blok u New Yorku podsjeća na njezin život kojim nije zadovoljna, ali i loše odabire, jedino rješenje je prihvatiti posao u Londonu, gdje planira život u samoći. Ali kada upozna Felixa (Will Sharpe), ona unatoč mnogim ‘red flagovima’ shvaća da njihovu neobičnu povezanost nije moguće ignorirati, iako joj taj odnos stvara same probleme. Par se stoga mora upitati: govore li Amerikanci i Britanci zapravo istim jezikom?”

Netflix je naručio 10 epizoda polusatne serije. Dunham je sukreirala “Too Much” sa svojim suprugom Luisom Felberom, a na projektu je potpisana kao scenaristica, izvršna producentica i redateljica. Felber je također izvršni producent, dok njegov bend Attawalpa sklada originalnu glazbu za seriju.