Kubrick je bio toliko zahtjevan da je vraćao plakate na doradu jednom od najvećih svjetskih umjetnika ikad

Svađa velikog režisera i dizajnera Saula Bassa bila je monumentalna

Nema sumnje da je Stanley Kubrick bio najveći. Isto tako, nema baš nikakve sumnje da je bio potpuno lud oko svojih zahtjeva. Potpuno su legendarne priče o njegovim snimanjima, gdje zahtjeva od ekipe da ponavljaju po nekoliko stotina puta ili njegovoj inklinaciji da ljude namjerno dovodi do ludila, kako bi od njih izvukao najbolju izvedbu.

Nigdje njegova ludost nije bila očitija i bolje zabilježena nego na snimanju filma ‘Isijavanje’. Ne samo da je njegova kćerka snimila dokumentarac o ocu koji voli ponavljati stvari milijun puta, nego ima i snimke Kubricka kako sumanuto vrišti na glavnu glumicu Shelley Duval i dovodi ju do potpune histerije. Radio je to svima, nema koga nije izludio.

Izvrijeđao jednog od najvećih dizajnera ikada

Kubrickova želja za savršenstvom se odnosila na baš svaki aspekt filma. Čak i kada je riječ o plakatu za film. Zaposlio je legendarnog dizajnera (stvarno jednog od najvećih koji su ikada živjeli, moglo bi se reći Kubrick među dizajnerima) Saula Bassa da stvori unikatni poster koji će svi pamtiti. Bass i njegova ekipa su smislili pet različitih verzija, od kojih svaka izgleda sasvim pristojno. I svaku od njih je Kubrick mrzio.

Fascinantno je koliko je Kubrick bio direktan, bez obzira s koliko velikim umjetnikom pričao. Na kraju su uspjeli smisliti najbolju verziju postera, za jedan od najboljih filmova ikad.

Stanley Kubrick bio je toliko zahtjevan da je nebrojeno puta vraćao plakate na doradu jednom od najvećih umjetnika ikad