Leonardo DiCaprio glumit će u biografskom filmu o da Vinciju što je zapravo jako fora jer je po njemu dobio ime

Film se snima prema biografskom romanu Waltera Isaacsa

Da Vinci
FOTO: Screenshot

Leonardo DiCaprio glumit će u biografskom filmu o Leonardu da Vinciju koji se snima prema knjizi Waltera Isaacsona. Ova vijest još je malo zanimljivija jer je DiCaprio zapravo dobio ime po da Vinciju. Kako je ispričao u jednom intervjuu, roditelji su mu odlučili dati ime Leonardo jer je njegova mama prvi put u trbuhu osjetila njegovo ritanje dok je gledala da Vincijevu sliku. Sve se dogodilo tijekom posjeta njegovih roditelja Uffizi, galeriji poznatoj, između ostalog, i po zavidnoj kolekciji da Vincijevih djela.

Isaacson, autor knjige po kojoj će se snimati film, poznat je i po biografiji Stevea Jobsa prema kojoj je Danny Boyle snimio istoimeni film s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi. Zaslužan je i za biografiju Alberta Einsteina, prema kojoj je snimljen dokumentarac Genious National Geographica.

Intenzivno nadmetanje studija za prava na film

Isaacson je u biografiji koristio originalne da Vincijeve zapise kako bi stvorio priču koja povezuje njegovu umjetnost sa znanošću. Prvo izdanje knjige izlazi 17. listopada, a i prije same objave izazvala je veliki interes produkcijskih kuća koje su po njoj htjele snimiti film.

U intenzivnom financijskom nadmetanju za prava tako su našli Paramount i Universal. Na kraju je za sedmeroznamenkastu cifru prava ipak otkupio Paramount, koji ubrzo kreće i u produkciju, a glavni producent bit će sam DiCaprio.