Ljutiti fanovi traže od HBO-a da ponovno snimi osmu sezonu GOT-a, peticija je skupila 275.000 potpisa

Preklinjemo vas da ostavite vaš potpis jer Westeros nije zaslužio ovakav kraj

FOTO: HBO/Screenshot

Nakon što su nezadovoljni fanovi Game of Thronesa izveli manevar i postavili sliku scenarista osme sezone kao rezultat kada se na Googleu pretražuje pojam “loši pisci”, otvorena je i anketa u kojoj se traži ponovno snimanje osme sezone. Otvorena je Change.org peticija u kojoj se traži od HBO-a da ponovno snimi osmu sezonu, no bez dvojice omraženih scenarista Davida Benioffa i D.B. Weissa. Cilj im je skupiti 300.000 potpisa, a za sada su skupili preko 275.000.

Gnjev fanova prema zadnjoj sezoni Game of Thronesa je kulminirao početkom ovoga tjedna, kada je emitirana pretposljednja epizoda zadnje sezone. Problematično je bilo što je Daenerys kompletno poludjela i sa svojim zmajem King’s Landing pretvorila u grad vatre i pepela. Upravo ono što je obećala da neće napraviti. Fanovi i kritičari se slažu, takvo ponašanje nije u skladu s knjigama autora Georgea R.R. Martina.

Nitko ne očekuje da će zaista uspjeti

U opisu peticije, autor nadimka Dylan D. kaže da su se autori iskazali kao nekompetentni i lijeni budući da nemaju nikakav izvorni materijal po kojem mogu pisati scenarije. Pod izvornim materijalom, Dylan misli upravo na knjige R.R. Martina. Epizoda emitirana ovog tjedna je i najgore ocijenjena epizoda Game of Thronesa, sa samo 47 posto pozitivnih kritika.

Premda se možda na prvu ovakva peticija čini kao zezancija, za okorjele obožavatelje Game of Thronesa, ona to nikako nije. Naravno, nitko ne očekuje da će ova peticija išta postići, čak i ako skupi na milijune potpisa, jer bi ponovno pisanje i snimanje osme sezone Game of Thronesa HBO-u predstavljalo ogroman trošak.