Madonna se vraća filmu; režirat će dramu o curi koja je od siročeta postala svjetski poznata balerina

Film će se zvati Taking Flight prema knjizi Michaele DePrince i njezine posvojiteljice

Madonna se nakon svojeg posljednjeg albuma Rebel Heart iz 2015. vratila režiranju filmova. Upravo je najavljeno da će za MGM režirati dramu Taking Flight.

Film će nastati prema istinitoj priči o svjetski poznatoj balerini Michaeli DePrince, djevojci se rodila u ratom opustošenom Sierra Leoneu. Njena životna priča prilično je dramatična – oca su joj ubili pobunjenici, a majka joj je umrla od posljedica pothranjenosti. Istovremeno, Michaela je doživjela šikaniranje svoje sredine zbog vitiliga, dermatološke bolesti koja se manifestira bijelim flekama na koži koje nastaju zbog pomankanja pigmenta. Lokalno stanovništvo to smatra prokletstvom.

Madonnin film u službi aktivizma za djecu bez roditelja

Michaelu je u nekom trenu posvojila američka obitelj koja je prepoznala njezin plesački talent. Nakon toga je njezina plesačka karijera doživjela uzlet, a Madonna će njezinu priču prenijeti na film.

“Michaelino životno putovanje me pogađa podjednako kao umjetnicu i aktivisticu protiv društvenih nedaća. Imamo jedinstvenu priliku rasvijetliti probleme u Sierra Leoneu i omogućiti Michaeli da bude glas sve djece bez roditelja. Čast mi je prenijeti njezinu priču na film”, rekla je Madonna, kako prenosi Variety.

Michaelin međunarodni uspjeh

Michaelu je američki par Elaine i Charles DePrince posvojio kad je imala četiri godine. Od tada se pojavila u baletnom dokumentarcu First Position 2012., a sa sedamnaest godina je debitirala kao profesionalna plesačica u južnoafričkom Joburg Balletu.

Osim toga, plesala je u Beyonceinom spotu Lemonade, a trenutno je članica Dutch National Ballet, nizozemskog nacionalnog baletnog ansambla. Impresivna Michaelina priča inspirirala je Madonnu da snima film prema knjizi Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina, memoarima koje su napisle Michaele i Elaine DePrince, žene koja ju je posvojila.