Mali Telegramov izbor blockbustera kojima se veselimo ove godine

Donosimo trailere s datumima da se polako počnete pripremati

FOTO: Ilustracija/Screenshot

U prošloj smo godini gledali nekoliko velikih filmskih hitova, poput posljednjeg nastavka Avengers serijala i posljednjeg nastavka treće trilogije Star Warsa. No, ni ova godina, barem što se tiče kina, ne djeluje nimalo loše.

Recimo, tu je nastavak kultnog Top Guna, vjerojatno zabavni Bad Boys for Life i potencijalno uzbudljivi i zastrašujući The Invisible Man. Napravili smo mali pregled filmova kojima se mi ovdje na Telegramu najviše veselimo i datuma kada stižu u kina. Pritom, mala napomena, neki datumi se odnose na svjetske premijere jer za Hrvatsku još uvijek nisu objavljeni, ali razlika ne bi trebala biti velika.

1. Underwater

U horor filmu Underwater, mala, ali hrabra ekipa podvodnih istraživača pokušava pobjeći nekakvim zlim silama koje žive duboko na dnu oceana. Problem je što im ponestaje kisika, strojevi u postaji ne rade, a prvo kopno im je udaljeno više od 8000 kilometara. Što je rješenje? Pa sasvim logično, prohodat će po dnu mora do sljedeće postaje, dok im nekakva morska neman staje na put. Kad stiže u kina: 8. siječnja

2. 1917

Radnja filma 1917 prati dvoje mladih britanskih vojnika na sjevernom dijelu Francuske u proljeće 1917. godine, tijekom Prvog svjetskog rata. Dvojac dobiva gotovo nemoguću misiju dostavljanja poruke o potencijalnoj zasjedi nakon povlačenja njemačke vojske do Hindenburgove linije tijekom operacije Alberich. Protivnik im nisu samo Nijemci, već i vrijeme koje im preostaje za dostaviti poruku. Kad stiže u kina: 9. siječnja.

3. Bad Boys for Life

Redatelj Michael Bay vraća se s novim nastavkom legendarnih Bad Boysa, u kojem će uloge ponoviti Will Smith i Martin Lawrence. O trećem nastavku se raspravljalo odmah nakon drugog, a postajalo je nekoliko pokušaja da se pokrene snimanje. U filmu ponovno gledamo senzacionalni detektivski duo koji sada prolazi kroz krizu srednjih godina. Obećano nam je puno akcije, a još više loših šala. Kad stiže u kina: 16. siječnja.

4. Dolittle

Nakon dva relativno razočaravajuća filma Eddyja Murphyja, Robert Downey Jr. je preuzeo ulogu popularnog veterinara koji može pričati sa životinjama, dr. Dolittlea. U filmu baziranom na knjizi Hugha Loftinga, glumit će Antonio Banderas i Michael Sheen, a glasove životinjama će posuditi Tom Holland, Marion Cotillard, Selena Gomez, John Cena i drugi. Kad stiže u kina: 16. siječnja.

5. Sonic The Hedgehog

Prvi trailer za film o Seginom junaku Sonicu pokupio je hrpu kritika zbog nekarakterističnog i previše čovjekolikog izgleda plavog ježića. Redatelj se nakon kritika primio posla, pa je Sonic ipak malo preoblikovan i sad više liči originalu iz igara. Glavne stvari premise filma su da se Sonic pojavi kod nekog tipa u kući, šokira ga, pa se zajedno bore protiv glavnog negativca kojeg glumi Jim Carrey. Kad stiže u kina: sredinom veljače.

6. The Invisible Man

Film The Invisible man se dijelom bazira na istoimenoj noveli H. G. Wellsa, a istoimeni film već je snimljen 1933. godine. Glume Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge i Storm Reid. Radi se o znanstveno fantastičnom psihološkom horor filmu, a trailer djeluje uzbudljivo. Kad stiže u kina: 28. veljače.

7. Mulan

Nakon filma Aladdin, s pravim glumcima umjesto crtanih likova, Disney će u kina krajem ožujka dovesti i igranu verziju Mulana. Nadamo se samo da će biti barem jednake kvalitete kao i crtana verzija, sa svim pjesmama. Kad dolazi: 26. ožujka.

8. James Bond: No Time To Die

Dvadesetpeti nastavak filmova o engleskom špijunu Jamesu Bondu bit će zadnji puta da ga glumi Daniel Craig. Premda se produkcija filma odugovlačila zbog promjene redatelja, film će svejedno stići u naša kina tijekom travnja. Znamo da Rami Malek glumi negativca, ali i da će se Bond morati boriti za premoć protiv druge agentice. I naravno, ima hrpa akcije. I vraća se Aston Martin DB6 koji ima mitraljeze u farovima. Kad stiže u kina: 2. travnja.

9. Black Widow

Prvi film iz četvrte faze Marvelovih filmova o superjunacima Avengersima bit će fokusiran na Natashu Romanoff, odnosno Black Widow koju je još u Avengersima glumila Scarlett Johansson. Trenutno nismo upoznati s glavnim dijelovima premise filma, no iz trailera je jasno da će joj se pridružiti glumci David Harbour, Rachel Weisz i Florence Pugh. A možda će se u filmu pojaviti i Hawkeye Jeremy Rennera. Kad stiže u kina: 1. svibnja.

10. Wonder Woman 1984

U novom nastavku će se Wonder Woman, koju glumi Gal Gadot, suprotstaviti negativka Cheetah, koju glumi komičarka Kristen Wiig. Kako je ispričala redateljica filma Patty Jenkins, s obzirom na to da je radnja filma smještena u 1980-e godine, htjeli su napraviti veliki akcijski film u stilu osamdesetih, no s daškom modernijih tehnologija. Kad stiže u kina: 5. lipnja.

11. Soul

Pixar će sljedeće godine izbaciti film u kojem Jamie Foxx glumi sredovječnog srednjoškolskog profesora koji obožava jazz. Foxom liku se duša i tijelo razdvoje tijekom nesreće, a njegova duša se prebacuje u nekakav centar za treniranje duša za ubacivanje u nova tijela. Tijela beba. Dakle, radnja filma se dijelom bavi reinkarnacijom. Foxov lik tamo upoznaje drugu dušu, kojoj glas daje Tina Fey, no njena duša je tamo već godinama. Dalje od toga ne znamo, ali pretpostavljamo da će biti super glazba. Kad stiže u kina: 19. lipnja.

12. Top Gun: Maverick

Glazba iz prvog filma, Tom Cruise juri na motoru uz avion koji uzlijeće, eskadrila aviona F-18 koje predvodi Maverick… Kako ne biti nabrijan na dugoočekivani drugi nastavak Top Guna? Kad stiže u kina: 26. lipnja.

13. Ghostbusters: Afterlife

Neovisno o rebootu Ghostbustersa s kompletno ženskom glumačkom postavom, u lipnju u kina stiže novi nastavak Ghostbustersa, imena Afterlife. Ne znamo baš previše o priči, no znamo da u filmu glumi Paul Rudd, u zasad nepoznatoj ulozi. Još uvijek nema potvrde oko tvrdnje Sigourney Weaver da će se u filmu pojaviti i preostali živući glumci originalne postave filma. Kad stiže u kina: 8. srpnja.

14. Jungle Cruise

Dwayne The Rock Johnson ima blesavu kapetansku kapicu dok se u nekakvom starom brodu u društvu Emily Blunt vozi po rijeci. Zvuči super. Radi se o akcijskom filmu smještenom u doba velike gospodarske krize 1930-ih godina, u kojem dvojac traži nekakav čarobni lijek. Kad stiže u kina: 23. srpnja.

15. The King’s Man

The King’s Man je prequel filmovima u Kingsman serijalu, s radnjom smještenom, čini se, na početak 20. stoljeća. Grupa najvećih tiranina i kriminalnih umova u povijesti se udružuje u poseban rat s kojim žele izbrisati milijune, a jedan čovjek, kojeg glumi Ralph Finnes, mora ih spriječiti. On je očito i začetnik Kingsman špijunske službe. Film je inicijalno trebao izaći u veljači, no pomaknut je na jesen. Kad stiže u kina: 18. rujna.