Malo lijepih vijesti: hrvatska radio drama osvojila je BBC-jevu nagradu za najbolju europsku audio dramu

Dama Jasne Mesarić Munch i Munch - diptih nastala je u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija

FOTO: screenshot

Na prestižnim BBC-jevim nagradama za najbolje audio drame, u kategoriji najbolje europske radio drame, pobijedila je hrvatska radio drama Jasne Mesarić “Munch i Munch – diptih”. Radio drama nastala je u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija, a inspirirana je Krikom, slikarskim djelom Edvarda Muncha, njegovim drugim slikama, dnevnicima, pismima, ali i filozofijom Friedricha Nietzschea. U žiriju su, uz BBC, sudjelovali i članovi društva autora i pisaca Velike Britanije.

U radio drami glume Livio Badurina, Tomislav Martić, Sreten Mokrović, Lela Margitić, Alen Šalinović, Antonija Stanišić Šperanda, a vokal je Berislav Vulin. Režiju potpisuje Jasna Mesarić, glazbena urednica je Franka Meštrović, tonska majstorica Marija Pečnik Kvesić, a urednica Katja Šimunić.

https://www.instagram.com/p/Btb1a0gHNEC/

Emitirana je prije godinu dana

Svoju premijeru nagrađena radijska drama imala je 15. veljače 2018. godine u emisiji Radio atelje, na 3. programu Hrvatskog radija. Jedan od glumaca u drami, Livio Badurina, nagradom se pohvalio i na Instagramu. Radijsku dramu “Munch i Munch – diptih”, možete preslušati i na stranicama HRT-a.

Inače, u konkurenciji za nagradu najbolje europske audio drame bile su drame iz Njemačke, Rumunjske, Češke, Švicarske, Norveške i Irske. Nagrade su osnovane 2012. godine, a cilj im je promicati važnost audio drama, bilo na internetu ili u radijskom eteru.