Marvelovi Avengersi rasturaju; u prvom vikendu u Americi zaradili su 250 milijuna dolara i srušili rekord

Osvetnici:Rat beskonačnosti s prvog je mjesta maknuo Star Wars: Sila se budi

Marvelov dugoočekivani film Osvetnici: Rat beskonačnosti tijekom vikenda je zaradio oko 250 milijuna dolara u američkim kinima, javlja Business Insider. Ovaj spektakl tako je u prvom vikendu prikazivanja zapravo oborio sve rekorde.

Prethodni rekord držao je Star Wars: The Force Awakens iz prosinca 2015. sa zaradom od 247,9 milijuna dolara.

Ujedinjuju se prijašnji Marvelovi superjunaci

Infinity War objedinjuje sve ranije Marvelove superjunake, kao što su Dr. Strange, Spider-Man, Thor, Hulk, Kapetan Amerika. Svi oni se u ovom filmu ujedinjuju kako bi porazili Thanosa prije nego on uništi svemir. U filmu se pojavljuje velik broj zvijezda, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson i niz drugih.

Film Osvetnici:Rat beskonačnosti nastao je u produkciji studija Marvel i Walt Disney, baš kao i protekla dva, Osvetnici iz 2012. i Osvetnici: Doba Ultrona iz 2015.

Disney probio zaradu od milijardu dolara

Zanimljivo je i da je među šest filmova koji su tijekom jednog vikenda prikazivanja u američkim kinima zaradili 200 milijuna dolara, njih pet u vlasništvu Disneya. To su, osim spomenutih Avengersa; The Awakens Force, The Last Jedi, The Avengers i Black Panther.

Iz Disneya su ove godine već prešli iznos od milijardu dolara što se tiče zarade u američkim kinima.