Nekad je nužno odabrati stranu

Mel Gibson i Sean Penn utjelovit će autore poznatog Oxfordovog rječnika što bi moglo biti zanimljivo

Priča je prilično napeta pa bi se spomenuti dvojac mogao iskazati

HOLLYWOOD, CA - MAY 07: Actor Mel Gibson attends the premiere of Warner Bros. Pictures' "Mad Max: Fury Road" at TCL Chinese Theatre on May 7, 2015 in Hollywood, California.   Kevin Winter/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Mel Gibson i Sean Penn igrat će u biografskoj drami Professor and the Madman o autorima Oxfordovog Rječnika engleskog jezika, piše Guardian. Gibson otkipio je još ranije filmska prava na bestseller The Surgeon of Crowthorne: A Tale of Murder, Madness and the Love of Words Simona Winchestera, a u filmu će igrati profesora Jamesa Murraya koji je 1857. počeo raditi na poznatom rječniku.

Penn bi, pak, trebao igrati umirovljenog vojnog kirurga Williama Chestera Minora koji za vrijeme svog boravka u zatvorskoj ludnici napisao više od 10.000 natuknica za Murrayev rječnik. Pričalo se da će film režirati sam Gibson, no on je od te ideje ipak odustao pa je režiju preuzeo Farhad Safinia, redatelj s kojim je Gibson kao producent surađivao na filmu Apocalypto.

Gibson je ove godine bio zaposleniji nego inače

Gibsona ćemo još tijekom ove godine gledati u čak navrata. Prvo mu izlazi triler Blood Father u kojem će igrati jednu od glavnih uloga dok će nešto kasnije biti premijera povijesne ratne drame Hacksaw Ridge, koju je režirao. Osim toga, pred par tjedana najavljeno je i kako kontroverzni glumac trenutačno radi na nastavku Pasije.

Penn, pak, se mora iskupiti nakon fijaska koji je doživio s filmom The Last Face. Radi se o njegovom najrecentnijem redateljskom uratku koji je filmska kritika u Cannesu u Cannesu ozbiljno popljuvala. Posljednji film na kojem je radio kao glumac bio je crtić Angry Birds u kojem je svoj glas posudio jednom od likova.