Kultura

Mick Jagger objavio euforičnu novu pjesmu za kraj lockdowna: 'Stiže vrt zemaljskih naslada'

Jagger ismijava negativne posljedica života u kući tijekom pandemije

Mick Jagger iznenada je objavio novi single u utorak, pod nazivom “Eazy Sleazy”, koji slavi završetak lockdowna u Engleskoj i ismijava negativne posljedica života u kući tijekom pandemije.

“Pokušavam napisati melodiju, bolje da me povežeš na Zoom” i “previše TV-a, to me lobotomizira”, neki su od stihova nove Jaggerove pjesme. Jagger, koji je napisao pjesmu prije nekoliko tjedana, udružio se virtualno s gitaristom Foo Fightersa, Daveom Grohlom.

“To je pjesma koju sam napisao o izlasku iz lockdowna, s prijeko potrebnim optimizmom”, rekao je 77-godišnji Jagger. “Cijela je o tome da napustim stvari koje spominjem u stihovima. Riječ je o prelasku u, nadam se, znate, optimističnije stanje uma”, dodao je.

‘Pobjeći ćemo od ovih zatvorskih zidova’

Zato Jagger poručuje u pjesmi: “Pobjeći ćemo od ovih zatvorskih zidova” te da će to “biti vrt zemaljskih naslada”. Pubovi su počeli prodavati pića na otvorenom u ponedjeljak, dok su se otvorile i trgovine, u sklopu početka otvaranja u Engleskoj, nakon tromjesečnog lockdowna.

Grohl je kazao kako je snimanje pjesme s Jaggerom “više od ostvarenja snova”. “Taman kad sam pomislio da život ne može postati luđi. To je nesumnjivo hit ljeta”, dodao je.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu