Miro Par u Telegramu: Povlačim sve što sam pisao o Big Brotheru, drastično sam podcijenio njihov stupanj ludosti

Ti su likovi bili frontalni udar na dosadne, politički korektne ekrane

04.09.2015., Beograd, Srbija - Druga vecer nove sezone reality showa Big Brother. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Prije početka ovogodišnjeg regionalnog RTL-ova Big Brothera, dok su se još uvijek organizirale audicije u zagrebačkom hotelu Rebro, na istim ovim stranicama zapisao sam kako lokacija za audiciju ne može biti bolja jer svi punoljetni građani koji dobrovoljno pristanu biti pod stalnim nadzorom kamera svakako trebaju biti u blizini nekog kliničkog bolničkog centra.

“Trebalo bi…”, šalio sam se dalje, a ako skupljate stare brojeve Telegrama što bih vam svakako preporučio, to možete i provjeriti,”cijelu emisiju snimati u krugu bolnice!”

Nisam mogao znati koliki su to manijaci

Na taj način, navodio sam dalje, izbjegla bi se situacija iz 2004. kada je jedan od natjecatelja nakon samo 20-ak dana preskočio zid, pobjegao iz kuće Velikog Brata, i onda morao sve do Španjolske kako bi se liječio. Ovako bi mu potrebni odjel, primijetio sam, bio mnogo bliže…

Sto dana kasnije – danas je finale – ne mogu vjerovati koliko sam podcijenio tu situaciju! Elem, kandidati koje su ove godine okupili u kući Velikog Brata smještenoj u Beogradu, totalni su, blago rečeno, manijaci.

Pa evo, dovoljno je reći samo to da je seks, koji je inače u svakoj sezoni glavna tema i pitanje kada će i, hoće li se uopće dogoditi, ovdje pao već prvu noć. Nakon toga bilo ga je još toliko da su gledatelji sasvim izgubili interes, ali uz ekrane su ih i dalje zadržale svakodnevne i neviđeno vulgarne svađe u kojima nema toga tko se nije zakačio s ostalim ukućanima.

Likovi koje nećete lako zaboraviti

Naravno, tu se posebno istaknula kandidatkinja Zorica, poznata i kao Zorka Sudoperka jer ne izlazi iz kuhinje, a pritom nikoga drugoga ne pušta unutra, ali ni drugi ne zaostaju mnogo za njom. Beskućnik iz Zagreba, na primjer, za kojega sam u početku mislio da je ptica jer bi RTL kao cenzuru umjesto izrečenih psovki ubacivao cvrkut ptica, a ovaj se isključivo izražavao psovkama, upadao je na dnevnoj bazi u svađe koje bi nerijetko završavale i prijetnjama smrću.

Luča Hejter, nadalje, čije ime dovoljno govori o njegovu karakteru, vjerojatno bi nekoga ubio da je kojim slučajem dulje opstao u kući, a taj netko bi vrlo lako mogao biti nutrak Gogo Bejz s kojim je u početku bio najbolji prijatelj, da bi ga kasnije nazivao, citiram: “Sisom!”.

Međutim, i taj Gogo, koji je od prvog dana svaki put bio nominiran za ispadanje, a nikada bezbeli nije ispao, te je jedan od glavnih favorita za pobjedu večeras, slučaj je za sebe. Ili, štajaznam, psihijatra… Dok su se, naime, svi ostali ukućani udružili u tabor oko Zorke Sudoperke – a među njima najviše dvije lijene Riječanke, dobroćudni bosanski Hulk koji umjesto da spašava svijet, dane provodi gledajući se u ogledalo, te Makedonac od kojeg imamo sliku, ali nažalost ne i ton – Gogo je osnovao svoj vlastiti klan u kojemu je, nota bene, on jedini član.

Ova sezona zasigurno će ući u povijest

I tako sam, doduše, taj samoprozvani akademski glumac Gogo Bejz, navodno iz Sarajeva, a kojemu se ništa ne može vjerovati, pa ni da je bio tjelesni čuvar Monici Bellucci, nepobjediv je za sve ostale…

Obitelj Vasić s dvojicom sinova upitne spolne orijentacije, luda Splićanka Stefani, neupitne spolne orijentacije, njezina mater, transvestit, gologuza djevojka iz Laktaša koja se glasa poput foke, te dvojica agresivnih muškaraca iz Srbije i Crne Gore, kojima je malo nedostajalo da fizički nasrnu na jednu pripadnica nježnijeg spola i, eto, Zoricu, samo su neki od likova zbog kojih će ova sezona regionalnog BB-a zasigurno ući u TV povijest kao najluđa ikad!

Vrijednosni sud na temelju prethodnih sezona

Za kraj tog teksta objavljenog prije početka natjecanja, a u kojemu sam, dakle, drastično podcijenio stupanj ludosti koji je vladao tijekom ovih sto dana u kući, napisao sam još i to kako osim onih koji se prijavljuju za sudjelovanje, ni oni koji će to gledati nisu baš pri sebi, ali taj vrijednosni sud izrečen na temelju prethodnih sezona – u ovom konkretnom slučaju – moram povući.

Ovo je, naime, bez obzira na pobjednika Darka Petkovskog koji je kući otišao bogatiji za 100.000 eura, bila daleko najzanimljivija emisija koja se ove godine prikazivala na našim malim, pretežno dosadnim i uvijek tako politički korektnim ekranima.