Mislili ste da znate sve o 'Zgodnoj ženi'? Donosimo popis nepoznatih detalja

Saznajte koje je bilo prvo ime filma i kakav završetak je trebao imati

Prošlo je punih 25 godina otkad se Zgodna žena počela prikazivati u kinima. Ova romantična komedija godinama je bila ultimativna ljubavna priča mladim (a i onim manje mladim) ženama diljem svijeta. Na našu sreću, hrvatske TV kuće također vole taj film pa ga tako imamo prilike vidjeti na programu često. Svake godine. Barem jednom.

Povodom 25. rođendana, ponovno se okupila glumačka postava i i redatelj te su odradili intervju gdje su se prisjetili snimanja. Tijekom razgovora, otkrili su neke detalje i zanimljivosti o filmu koji nam do sada nisu bili poznati.

1. Julia Roberts je dva puta morala ići na audiciju za glavnu ulogu

Originalni naslov na prvoj verziji scenarija je bio 3000 Dolara. Julia Roberts je odradila audiciju i dobila ulogu, no nakon što je scenarij prodan studiju Disney, morala je proći još jednu audiciju za redatelja Garrya Marshalla.

2. Bilo je potrebno dosta vremena da se pronađe idealni glumac za ulogu Edwarda

Čak desetak glumaca je odradilo audicije za ulogu zgodnog i bogatog biznismena, uključujući i Charlesa Grodina.

3. Jedan ‘Post-it’ je bio potreban da Richard Gere prihvati ulogu

Gere je odbio ulogu Edwarda nekoliko puta. Iz tog razloga, Marshall je poslao Juliu Roberts u New York kako bi se sastala s njim i probala ga nagovoriti da prihvati ulogu. Roberts i Gere su razgovarali čitavu noć, a onda je Marshall nazvao da provjeri kako napreduju. Dok je Gere razgovarao s njim, Julia mu je na Post-it napisala “Molim te reci da”, na što je ovaj konačno pristao odraditi ulogu.

4. Originalni kraj filma je bio puno mračniji

U scenariju koji je još nosio naslov “3000 Dolara”, kraj je trebao biti puno tmurniji. U toj verziji Edward, kojeg je tumačio Gere, izbacuje iz auta Vivian (Julia Roberts) zajedno s 3 tisuće dolara. Čitav film je trebao biti mračna priča o tome kako ovisnost o drogama uništava život, a i sama Vivian je tu bila ovisnica o drogi.

5. Najpoznatiji komad odjeće kojeg nosi Vivian pronađen je na ulici

jakna
Youtube

Kostimograf je muku mučio s pronalaskom odgovarajuće jakne za Vivian. Agonija je trajala sve dok jednog dana Marshall, dok se vozio po Hollywodu, nije naišao na klinca na uglu koji je nosio idealnu jaknu i odmah je kupio od njega.

6. Omiljena scena Julie Roberts bila je jurnjava u autu

auto
Youtube

Julia Roberts je izjavila kako je obožavala voziti Edwardov auto po Hollywoodu. U to vrijeme nije bila posebno vješta za volanom, a voljela je i jače stisnuti papučicu gasa, pa su kamermani imali dosta problema sa snimanjem tih scena.

7. Scena s maramicom je bila improvizirana

rupcic
Youtube

Jedna od poznatijih scena iz filma Juliji Roberts nije sjela. Smatrala je da to što puše nos u maramicu nikome neće biti smiješno.

8. Malo je falilo da Vivian neplanirano postane plavuša

kada
Youtube

Odrađen je velik broj pokušaja da se uspješno snimi scena u kojoj Julia Roberts zaranja u kadu. Kupka je pritom bila puna snažnog deterdženta, kako se pjena nebi rasplinula. Do kraja dana njena kosa je toliko posvijetlila od deterdženta da je morala odraditi brzinsko bojanje kako bi bila spremna za idući dan.

9. Postoji razlog zašto nikad nije snimljena ‘Zgodna žena 2’

Ekipa koja stoji iza filma, zajedno s glumcima, sklopila je pakt da je jedini uvjet pod kojim će snimiti nastavak taj da ga odradi ista postava koja stoji i iza prvog dijela.

10. Malo je falilo da jedna od najpoznatijih scena ne završi u konačnoj verziji filma

kutija
Youtube

Scena sa otvaranjem kutije u kojoj je dijamantna ogrlica trebala je, prema scenariju, ići drukčije – Edward je trebao samo otvoriti kutiju i dati ogrlicu Vivian. Iz zafrkancije, odlučili su u jednom pokušaju iznenaditi Juliu Roberts tako da Richard Gere naglo zatvori kutiju kad ona posegne za ogrlicom. Na kraju je njena reakcija bila toliko dobra da su odlučili to zadržati u filmu.