Možda i najbolji dokaz koliko ova žena razvaljuje. Koncerti Taylor Swift izazvali podrhtavanje magnitude 2,3

Koncert je tijekom dvije večeri okupio više od 200 tisuća obožavatelja

US singer Taylor Swift performs onstage during the Z100's iHeartRadio Jingle Ball 2019 at Madison Square Garden in New York on December 13, 2019. (Photo by Angela Weiss / AFP)
FOTO: AFP

Koncerti Taylor Swift u Seattleu izazvali su seizmičku aktivnost usporedivu s potresom magnitude 2,3, izjavio je poznati seizmolog, piše BBC. Na rasprodanoj “Eras” turneji, koja se u Seattleu održala u Lumen Fieldu 22. i 23. srpnja, njena glazbena izvedba je doslovno “zatresla tlo”.

Seizmologinja Jackie Caplan-Auerbach, profesorica geologije na Sveučilištu Western Washington, tvrdi da je seizmička aktivnost zabilježena tijekom koncerata mogla biti rezultat uzbuđenja i skakanja njenih obožavatelja, ali također postoji mogućnost da je utjecaj na stvaranje potresa imao i zvučni sustav.

Oborila je rekord

Ova pojava nije prvi put zabilježena u Seattleu. Prije deset godina, grad je doživio sličan fenomen koji su stvorili oduševljeni navijači američkog nogometa tijekom utakmice Seattle Seahawksa i New Orleans Saintsa, posebice nakon što je postignut spektakularan pogodak Marshawna Lyncha.

Ovaj put, koncerti su oborili rekord prethodnih sportskih događaja, jer je seizmička aktivnost bila dvostruko snažnija od potresa tijekom utakmice. Caplan-Auerbach usporedila je podatke s obje večeri koncerta i otkrila da su signali gotovo identični.

Nije neuobičajeno da glazbeni koncerti izazivaju seizmičke aktivnosti. Ranije je sličan fenomen zabilježen tijekom koncerta Foo Fightersa 2011. godine na Novom Zelandu.

Stiglo je 144.000 obožavatelja

Taylor Swift zahvalila je svojim obožavateljima na društvenim mrežama: “Seattle je bio jedan od mojih najdražih vikenda ikada. Hvala vam na svemu. Na navijanju, vrištanju, skakanju, plesanju, pjevanju iz sveg glasa.”

Oba koncerta tijekom dvije večeri u Seattleu, održanih na stadionu Lumen Field, privukla su impresivnih 144.000 obožavatelja. To su bila posljednja dva nastupa američkog dijela turneje “Eras”, koja je bila prva turneja Taylor Swift nakon pet godina.