Možda se sjećate Roswella, popularne teen serije o svemircima? Upravo je najavljen reboot

Naručeno je tek snimanje pilot epizode, no otkriveni su neki detalji iz radnje

FOTO: Warner Bros promo

Američka TV kompanija CW naručila je pilot epizodu za reboot Roswella, nekad jako popularne serije o srednjoškolcima i izvanzemaljcima koja se originalno prikazivala od 1999. do 2002. s brojnim reprizama na našim TV kanalima. Roswell će producirati Carina MacKenzie, autorica serije The Originals, a u novom izdanju serija će se baviti aktualnim temama, s naglaskom na probleme imigracije.

Prema službenom sinopsisu, koji je objavio CW, serija će pratiti kćer nedokumentiranih imigranata koja se nevoljko vraća u svoj rodni grad Roswell u New Mexicu, koji je u međuvremenu postao turistička atrakcija. Ponovno se susreće s tipom u kojeg je bila zaljubljena u srednjoj školi, a koji je sada policajac, no ubrzo otkriva da je on zapravo izvanzemaljac koji je cijeli život uspješno skrivao svoje nadnaravne sposobnosti.

Glumačka ekipa još nije poznata

Ona pristaje čuvati njegovu tajnu, a par zajedno krene u istraživanje njegova porijekla. No, kad se razotkrije da vlada već godina zataškava postojanje velikog broja izvanzemaljaca na Zemlji, među stanovnicima zavladaju strah i mržnja. Originalna serija, u kojoj su glavne likove glumili Shiri Appleby, Jason Behr, Katherine Heigl i Colin Hanks, nastala je prema serijalu romana Rosewell High autorice Melinde Metz.

Serija je pratila grupicu srednjoškolaca među kojima je bilo i nekoliko vanzemaljaca. Fokus je bio na ljubavnoj priči između tinejdžerke Liz (Appleby) i izvanzemaljca Maxa (Behr). Zasad nije poznata glumačka ekipa koju ćemo gledati u rebootu, kao ni datum kada možemo očekivati prvu epizodu.