Možda vam se Jumanji: Welcome to the Jungle čini bedast, ali film je golemi hit; pa je sad najavljen nastavak

Remake Jumanjija je prošle godine rasturio na kino blagajnama

FOTO: screenshot / Sony Pictures

Kad se proše godine tek pojavio prvi trailer za akcijsku komediju Jumanji: Welcome to the Jungle, film nije djelovao previše obećavajuće; više kao još jedan u nizu bedastih filmića. No, redatelj Jake Kasdan uspio je stvoriti ozbiljan hit. Gledatelji i kritičari su bili zadovoljni filmom, a zarada i gledanost bili su odlični, pa je sada najavljen nastavak.

Jumanji je zaradio nešto više od 858 milijuna dolara čime je ušao u top 10 filmova s najvećom zaradom u 2017. godini, a taj podatak je još impresivniji ako uzmemo u obzir da je film startao u kinima krajem godine, točnije 20. prosinca.

The Rock, Kevin Hart, Jack Black…

Jumanji: Welcome to the Jungle je svojevrsni nastavak vrlo popularnog filma iz 1995. redatelja Joea Johnstona snimljenog prema slikovnici Chrisa Van Allsburga, u kojem je glavnu ulogu igrao Robin Williams.

Glumačku ekipu filma predvodi trenutno najveća akcijska zvijezda Dwayne Johnson, a uz njega glume Kevin Hart, Jack Black i Karen Gillan te bi se, prema najvama, svi trebali vratiti i u nastavku.

Isti glumci, producenti, scenaristi i redatelj

Još nije službeno potvrđeno, no kako prenosi Variety izgledno je da će scenarij nastavka napisati Jeff Pinkner i Scott Rosenberg, koji su zaslužni za scenarij Jumanji: Welcome to the Jungle, te da će ponovno režirati Jake Kasdan. Izvršni producent filma će biti Matt Tolmach, koji je producirao Welcome to the Jungle, ali između ostalog i vrlo hvaljeni Spider-Man: Homecoming, a pridružit će mu se tim Seven Bucks Productiona, producentske kuće Dwayna Johnsona.

Osim Jumanjija, projekt na kojem trenutno rade Pinkner i Rosenberg je Venom, Marvelov spinoff priče o Spider-Manu u kojem će glavnu ulogu glumiti Tom Hardy, a koji je najavljen za 5. listopada. Točan datum premijere nastavka Jumanjija zasad nije objavljen.