Možda zvuči malo čudno, ali najbolji art festival ovog ljeta održat će se u Donjem Miholjcu

Kulturni program obuhvaća izložbe, koncerte, artističke instalacije i oslikavanje murala

FOTO: Umovina

Backyard Art Festival osmišljen je kao manifestacija koja kroz svoj program obuhvaća područja kulture, glazbe i sportskih aktivnosti. Glavni ciljevi ovog ambicioznog festivala su revitalizacija mjesta i zajednice putem društvenog djelovanja, te kulturno unapređenje, turistička promocija i brendiranje Donjeg Miholjca. Očekuje se da će prvo izdanje ovog festivala posjetiti oko dvije tisuće posjetitelja. Backyard organiziraju članovi udruge Migra u suradnji s Gradom Donji Miholjac i Turističkom zajednicom.

Kroz program festivala bit će ostvarena i suradnja na širem području, te međunarodna suradnja s Mađarskom. Tu je posebno važna Greenway staza, koja predstavlja prekograničnu mreža tematskih zelenih staza u Mađarskoj i Hrvatskoj i koja čuva zajedničku gastronomsku, etničku i kulturološku tradiciju.

Bogat glazbeni program

Kulturni program manifestacije obuhvaća izložbu slika pod nazivom “Miholjac kroz povijest” koja će biti postavljena na otvorenom (printovi slika uz šetnicu malog parka), akustična i jazz glazbena događanja, izložbu artističkih instalacija, light art, oslikavanje murala s motivima grada i Osječko-baranjske županije, te raznovrsne radionice prilagođene različitim uzrastima.

Glazbeni program činit će nastupi poznatih izvođača. U dva dana nastupiti će čitav niz glazbenika: Antenat, Debeli Precjednik, Audio Infuktion, Superhiks, Hornsman Coyote & Soulcraft, Edo Maajka, Artan Lili, Kandžija i drugi.