Nekad je nužno odabrati stranu

Na internetu su se pojavile dvije potpuno nove Nirvanine stvari i svi su zbog toga prilično uzbuđeni

Procurio je Nirvanin neobjavljeni materijal s početka 90-ih

FOTO: YouTube

Neki lik kupio je na eBayu svojevremeno snimku na kojoj se, znajući to ili ne, nalazila jedna izgubljena Nirvanina svirka. Poznati bend je snimao je, naime, u veljači 1993. u nekom studiju dosad nepoznati materijal koji nikad nije objavljen. Ali, kako se čini, na internetu je, zahvaljujući tom nepoznatom kupcu trake, upravo osvanulo sedam novih pjesama kultnog grunge sastava.

Ovaj novootkriveni materijal nastao je, inače, negdje u isto vrijeme kad i Nirvanin treći, a ujedno i zadnji, službeno objavljeni album In Utero. Spomenuti album se na tržištu pojavio u rujnu 1993. godine i odmah je postao broj jedan na Billboardovoj ljestvici.

Pojavile su se dvije potpuno nove Nirvanine pjesme

No, vratimo se mi ovoj prilično uzbudljivoj vijesti. Dvije od sedam novih pjesama zapravo su nešto izmjenjene verzije pjesme Dumb s maločas spomenutog albuma, dok su tri demo snimke singlea Marigold iz 1990. godine. Preostale dvije pjesme ujedno su i najzanimljivije jer se doista radi o potpuno novom materiju.

Prva od njih nema naslov, a u pitanju je dosad nepoznata solo stvar Davea Grohla. Druga se zove Lullaby i navodno je bubnjeve za potrebe snimanja te pjesme snimio sam Kurt Cobain, piše Business Insider. U nastavku se nalaze dosad nepoznate pjesme pa ih slobodno preslušajte, ali nemojte očekivati previše. Ipak se radi o, s razlogom, neobjavljenom materijalu.