Nekad je nužno odabrati stranu

Nakon 10 godina, čini se da se Jessica Lange konačno vraća na pozornice Broadwaya

Slavna je glumica pozirala je jednom od najpoznatijih svjetskih fotografa Georgeu Barrisu

Actress Jessica Lange poses in the press room after winning Outstanding Lead Actress in a Miniseries or Movie for 'American Horror Story: Coven'  during the 66th Emmy Awards, August 25, 2014 at the Nokia Theatre in downtown Los Angeles.   AFP PHOTO / Mark Ralston
FOTO: AFP

Upravo je objavljena vijest da se Jessica Lange idućeg proljeća vraća na pozornicu s koje je izbivala deset godina. Na Broadwayu će reprizirati ulogu u O’Neillovoj drami “Long Day’s Journey Into Night” koju je davne 2000. odigrala na londoskom West Endu. Tad joj je za dlaku izmakla prestižna britanska kazališna nagrada Olivier kojom bi njeno tumačenje lika Mary Tyrone postalo za trunku besmrtnije. Kako je obitelj Tyrone tročlana obitelj, uz Jessicu će u brodvejskoj verziji zaigrati i Gabriel Byrne koji će tumačiti obiteljskog patrijarha dok će John Gallagher Jr. utjeloviti njihova sina.

Mlađoj je publici Jessica Lange vjerojatno poznata jer je u četiri sezone igrala naslovne uloge serije “American Horror Story”. I premda još uvijek oplakujemo njen definitivni odlazak iz te serije nakon što se prošle sezone oprostila od publike s “Freak Show” verzijom AHS-a, nije se ona odmaknula daleko od idejnog tvorca te televizijske uspješnice, Ryana Murphyja. On je, naime, odlučio otkupiti prava za predstavu, angažirao je redatelja Todda Haimesa koji pak je nagovorio Lange da se vrati na Broadway. Neki se krugovi očito nikad ne prestaju zatvarati.