Nekad je nužno odabrati stranu

Nakon 35 godina riješeno čudnovato ubojstvo holivudskog producenta. Ubojicu su našli preko fejsa

Barry Crane ubijen je 1985. godine, a godinama se spekuliralo o mogućim počiniteljima i motivima

Dugo neriješeno ubojstvo poznatog holivudskog televizijskog redatelja i producenta Barryja Cranea konačno je riješeno, a osumnjičenik je uhićen zahvaljujući ponovnom testiranju DNK, objavila je policija Los Angelesa. Muškarac iz Sjeverne Karoline optužen je za ubojstvo holivudskog televizijskog redatelja i svjetski poznatog igrača bridgea koje je bilo neriješeno od 1985. godine.

Do uhićenja je došlo gotovo tri desetljeća od misterije kojom je bilo obavijeno ubojstvo Barryja Cranea, poznatog po televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, među kojima su hitovi “Dallas,” “Nemoguća misija” i “Hawaii Five-O.” Osumnjičenik, 52-godišnji Edwin Hiatt iz Sjeverne Karoline, povezan je sa zločinom zavaljujući ponovnom testiranju DNK dokaza prošle godine, navodi se u priopćenju policije Los Angelesa.

Pronađen otisak prsta u autu

“U ožujku su istražitelji razgovarali s Hiattom, a on je tijekom razgovora priznao ubojstvo Barryja Cranea”, dodaje se u priopćenju LAPD-a. List. Policija je do Hiatta došla nakon što je pronađen njegov otisak prsta u Craneovom autu koji je ukraden iz njegove kuće nakon ubojstva. Agenti FBI uspjeli su uzeti uzorak njegovog DNK sa šalice za kavu i opušaka koje je ostavio u mehaničkoj radionici gdje je radio, a do Hiattove lokacije došli su preko društvenih mreža, odnosno Facebooka.

Uhićeni Edwin Hiatt

Hiattu, ukoliko bude osuđen, prijeti doživotna kazna zatvora. Crane se 1927. rodio u Detroitu i već je bio poznati igrač bridgea kada se preselio u Los Angeles 1950-ih godina kako bi radio u Hollywoodu. Kroz tridesetak godina u Hollywoodu bio je redatelj više desetaka epizoda različitih televizijskih serija te producent hitova poput “Črobnjaka”, “Nemoguće misije” i “Mannixa.” Pronađen je u garaži svoje kuće 5. srpnja 1985. umotan u plahtu s telefonskom žicom omotanom oko vrata. Obdukcija je pokazala da je zatučen nasmrt velikom keramičkom statuom.