Nakon šest godina, Ultra s Poljuda seli na igralište Radničkog nogometnog kluba Split

Informaciju o seljenju jutros je objavio Radio Split

09.07.2018., Split - Treca vecer Ultra Europe festivala. DJ Armin van Buuren.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Festival Ultra će se prvi puta od svojeg postojanja održati na igralištu Radničkog nogometnog kluba Split, umjesto na stadionu Poljud, javlja Radio Split. Festival bi se trebao održati prema rasporedu, od 12. do 14. srpnja, a više će se informacija objaviti naknadno, vjerojatno početkom sljedećeg tjedna.

Posljednjih nekoliko dana mediji su pisali o tome da će se festival preseliti zbog toga što se predstavnici Hajduka i predstavnici Ultre nisu dogovorili oko održavanja festivala na Poljudu. Budući da nisu došli do dogovora, uprava festivala ga je naprosto odlučila preseliti.

Sele se na puno manji stadion?

Prva logična lokacija nakon što je otpao Poljud bio je Park Mladeži, puno manji stadion u vlasništvu grada Splita, koji imaju pravo koristiti RNK Split i ASK. Pregovori između predstavnika Ultre i Javne ustanova športski objekti Split su navodno već u tijeku.

Inače, Ultra se održava u Splitu još od 2013. godine, a prve godine trajala je samo dva dana. Festival je stekao ogromnu popularnost pa se svake sljedeće godine održavao u trajanju od sedam dana, od kojih su tri bili u Splitu, a ostali na otocima Braču, Visu i Hvaru.