Nekad je nužno odabrati stranu

Nakon što je nekoliko puta odgađan, novi Hellboy napokon kreće sa snimanjem ove jeseni

Mijenja se redatelj: Guillerma del Torra će zamijeniti Neil Marshall

FOTO: Columbia Pictures promo

Hellboy: Rise of the Blood Queen naziv je novog nastavka o demonskom superjunaku, no ovoga puta s potpuno izmijenjenom postavom. Sljedeće godine kao Hellboya gledat ćemo Davida Harboura, koji će zamijeniti Rona Perlmana. Novi Hellboy mijenja i redatelja, umjesto Guillerma del Torra,režirat će ga Neil Marshall.

David Harbour, zvijezda izuzetno uspješne serije Stranger Things postat će novi Hellboy, a u razgovoru s The Wrap objavio je vijest da će snimanje filma početi ovoga rujna.

Projekt otkazan već nekoliko puta

Treći nastavak Hellboya najavljen je prije dosta vremena, a od samog početka bilo je mnogo previranja i pregovaranja. Štoviše, projekt je otkazan već nekoliko puta, a brojni obožavatelji filma zbog toga su negodovali na društvenim mrežama.

Na njihove prozivke odgovorio je Guillermo del Torro, redatelj prepoznatljivog stila, koji je napravio presedan objavivši tvit u kojem je samo kratko napisao “ako skupimo 100.000 glasova, obećajem da ću sjesti s Ronom Perlmanom i Mikeom Mignolom dogovoriti treći film”.

Kampanja na društvenim mrežama

Ron Perlman na društvenim mrežama pokrenuo je i kampanju s ciljem da se treći Hellboy ostvari. Ukratko, rekao je “Završimo trilogiju, zaslužili smo to”. Ekipa na društvenim mrežama reagirala je pozitivno, no producenti nisu bili pretjerano entuzijastični.

Mike Mignola, tvorac Hellboya, nije bio impresioniran, ili je možda bilo stvar do studija, no ideja ipak nije prošla. Ali projekt je prošao, studio je odlučio o novom smjeru franšize stoga je del Torra zamijenio Neil Marshall koji se iskazao kao redatelj Descenta i Centuriona, te nekoliko epizoda Black Sailsa, Hannibala, Westworlda i Game of Thrones. Kao što nas je novi Hellboy David Harbour obavijestio, snimanje počinje u rujnu, a film možemo očekivati krajem sljedeće godine.