Napokon je stigao trailer za treću sezonu Sluškinjine priče, mogla bi biti odlična

Nova sezona stiže početkom lipnja, izgleda da je Gilead gotov

Hulu je izbacio trailer za novu sezonu svoje hit serije Sluškinjina priča, odnosno Handmaid’s tale. Serija je nastala kao adaptacija istoimenog romana Margaret Atwood, u kojem se opisuje Gilead, država u kojoj je, nakon što je društvo poharala epidemija neplodnosti, stvorena posebna kasta žena, Sluškinje, koje još uvijek mogu rađati. Od strane filmskih kritičara ova je adaptacija pobrala hvalospjeve, između ostalog, pripalo joj je osam Emmy nagrada.

Nakon druge sezone, kojoj su gledatelji uglavnom zamjerili rastezanje radnje, na samom kraju dogodio se neočekivan obrat koji bi mogao značiti konačan kraj države Gilead. June, tj. Offred (Elisabeth Moss), glavni lik serije, napokon je uspjela naći prijatelje na utjecajnim mjestima i to bi zaista moglo značiti da je rasplet cijele situacije na vidiku. Trailer podsjeća na neke važne događaje iz prošle sezone, poput samoubilačkog napada jedne od Sluškinja.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=RcTvQx1Wot0

Novi zapleti

U traileru vidimo i Emily (Alexis Bledel) koja je Juneino dijete odnijela na siguran teritorij, u Kanadu, te poznate likove poput Lukea (O-T Fagbenle) i Moiru (Samira Wiley), zlog generala Waterforda (Joseph Fiennes) i Aunt Lydiu (Ann Dowd).”Ako želim promjenu, trebaju mi saveznici”, kaže June u traileru. I, sudeći po traileru, čini se da ih je našla.

Osim već poznatog Nicka (Max Minghella), postoje još neki koji bi mogli donijeti pobunu u Gilead. Recimo, lik koji je predstavljen na samom kraju prošle sezone, u Gileadu vrlo utjecajni Joseph Lawrence (Bradley Whitford) će ove sezone, čini se, imati znatno važniju ulogu. Ili lik kojeg smo voljeli mrziti, Serena (Yvonne Strahovski), koja je izgleda doživjela duboku unutrašnju promjenu, pa je gledamo u naizgled prijateljskim scenama s June. Nova sezona će se početi emitirati na servisu Hulu, 5. lipnja.