Napravili smo sjajne usporedbe scena iz Mad Maxa koje će vam otkriti kako su zapravo nastali efekti

Izgleda da novi Mad Max stvarno nije koristio puno digitalnih efekata

Mjesecima se priča o filmu ‘Mad Max: Fury Road’. Od toga da je vrlo vjerojatno jedan od najboljih filmova koje smo vidjeli u ovom stoljeću, do toga koliko su spektakularni efekti. Zapravo, o efektima se i najviše priča. Svi su potpuno presretni što je George Miller skoro u potpunosti izbacio digitalne efekte – svaka eksplozija je bila prava.

Iako većina efekata stvarno je bila praktična, ništa od toga ne bi bilo moguće bez pomoći kompjutera. Raznosili su aute po pustinjama, ali su onda uz pomoć računala dodali glumce i ostale popratne elemente. Magazin Fxguide, jedan od najstarijih i najvažnijih magazina za specijalne efekte, dokopao se fotografija sa snimanja na kojima su mogli usporediti kako je izgledala snimka koja je izašla iz kamere i kako je izgledao završeni kadar. Usporedbe su potpuno spektakularne.

Koristili su digitalne efekte, ali eksplozije su prave

Od dodavanja glumaca, do modeliranja geografije, izgleda da je ipak bilo dosta digitalnih efekata. Ali samo onda kada su bili potpuno neophodni. Na primjer, film je sniman u potpuno ravnoj pustinji u Namibiji. Pa su onda digitalno dodani kanjoni, što je gotovo neprimjetno. ‘Mad Max: Fury Road’ savršen je primjer kako spojiti praktične i digitalne efekte. Cijelu priču o digitalnim efektima Mad Maxa i još fotografija možete pronaći na stranici Fxguidea.