'Narodni heroj Ljiljan Vidić' upravo je postao drugi najuspješniji hrvatski film u ovom stoljeću

U prvom tjednu pogledalo ga je 25 tisuća gledatelja

FOTO: Facebook

Komedija redatelja Ivana Gorana Viteza, “Narodni heroj Ljiljan Vidić”, ruši sve rekorde gledanosti. U prvom tjednu prikazivanja ovaj film je pogledalo 25 tisuća gledatelja diljem Hrvatske, stoji u priopćenju Blitza.

Redatelj filma Ivan Goran Vitez vrlo je zadovoljan postignutim. “Radi se o zbilja odličnom rezultatu za prvi tjedan, ali prvenstveno bih volio da se gledanost nastavi i u narednim tjednima. Budući da je nakon nedavnih festivalskih uspjeha hrvatskih filmova sad uslijedio i kino uspjeh, što nikako nije slučajno, već posljedica promišljenih procesa”, rekao je Vitez o početnom uspjehu svog filma.

Impresivne brojke

Već nakon prvog vikenda prikazivanja u kinima bilo je za očekivati da “Narodni heroj Ljiljan Vidić” ostvariti veliki komercijalni uspjeh. Tada je HAVC objavio da je film pogledalo gotovo 15 tisuća gledatelja, a nakon cijelog tjedna ta se brojka podigla na novu, još impresivniju razinu.

Ovaj film prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na talent showu u NDH nazvanom “Čimbenik X”. Pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku, te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. U filmu glume Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović, Ivan Đuričić, Dragan Despot, Dražen Čuček i Dražen Kühn.