Neka tinejdžerica je na svom Twitter profilu objavila nikad viđene fotografije s prvog koncerta Nirvane

Taj nastup je održan u podrumu kuće njihova prijatelja pred nekolicinom ljudi

Nikad viđene fotografije s prvog ikad održanog koncerta Nirvane pojavile su se na internetu. Na svom Twitter profilu objavila ih je Maggie Poukkula, 19-godišnja kćer Tonya Poukkulae. On je nekoć bio član benda Laytem iz Seattlea koji je bio bliski prijatelj s Kurtom Cobainom i koji je Nirvani omogućio da svoj prvi nastup pred publikom održe u podrumu njegove kuće.

Maggie ja na svom profilu objavila tri fotke sa te svirke uz opis u kojem stoji “ovo su slike mog tate i Kurta Cobaina kako zajedno sviraju”. U to vrijeme članovi Nirvane su bili Cobain, basist Krist Novoselic i bubnjar Aaron Burckhard, a čini se da im se tu večer pridružio i Tony Poukkula na gitari prilikom obrada nekoliko pjesama Led Zeppelina.

Kad je Maggie objavila taj tweet, nije imala pojma da je riječ o prvoj svirci koju je Nirvana ikad održala. “Tata mi je pokazao te fotografije još davno, ali nikad nije pričao o tome što se na njima zapravo događa. Nisam znala da je to tako povijesna stvar. Mislila sam da su to samo kul fotke mog tate i Kurta kako skupa sviraju”, izjavila je za Rolling Stone.

Sudeći po već objavljenoj set listi s tog mini koncerta, Nirvana je izvela dvije obrade Zeppelina – “Heartbreaker” i “How Many More Times”. Uz njih, izveli su i prve verzije svojih pjesama “Aero Zeppelin”, “Mexican Seafood”, “Pen Cap Chew”, “Hairspray Queen”, “Spank Thru” i “If You Must”.