Neki fanovi serije Breaking Bad saželi su sve 62 epizode u dvosatni film. Izgleda nam dosta dobro

Grupa fanova Breaking Bada skratila je pet sezona serije na 127 minuta

Walter White
FOTO: BagoGames/Flickr

Kako bi izgledao Breaking Bad film? Gotovo četiri godine nakon završetka kultne serije koja je trajala pet sezona, na internetu se pojavio video edit čitave serije koja priču skraćuje u kompaktni dvosatni format.

Naravno, ovdje nije riječ o službenom videu kojeg su objavili autori serije, nego o projektu vjernih fanova Walta i Jesseja. Ovaj projekt nije izrađen preko noći – bilo je potrebno dvije godine intenzivnoga rada kako bi se 62 epizode Breaking Bada sažele u 127 minuta koje su vrlo lako gledljive u jednom komadu.

Fokus je na liku Waltera Whitea

Posao je kvalitetno odrađen, ali neki dijelovi priče i likovi su nažalost ostali zakinuti. Fokus ovog fan-made filma je na liku Waltera Whitea i njegovoj transformaciji od profesora kemije kojeg je zadesio karcinom do proizvođača droge. Jesse Pinkman je ostao malo zakinut, ali za njega možda spremaju jedan drugi video edit.

Budući da je riječ o video editu kojeg su izradili fanovi, a kojeg nisu odobrili producenti serije American Movie Channel i Sony, snimka se konstantno uklanja s interneta, pa je tako maknuta i s YouTubea.