Neki vrlo entuzijastični fanovi napravili su kratki film o Predatoru i bolji je od većine profesionalnih filmova

Film je koštao jedva 60 tisuća kuna, ali produkcijski izgleda genijalno

Zamislite da se Predator pojavi na Zemlji u srednjem vijeku. To bi moglo biti poprilično nezgodno. Imao bi cijelo čovječanstvo pred sobom koje bi mogao loviti kako god i koliko god želi. Ipak je drastično naprednija vrsta od nas prije nekoliko stotina godina. U modernim vremenima smo ga uspjeli pobijediti zahvaljujući morenom oružju. Ili možda ipak nije tako. Da, Arnold Schwarzenegger, u Predatoru 1, i Danny Glover, u Predatoru 2, su na raspolaganju su imali sve moguće arsenale, ali na kraju se sve svelo na borbu prsa o prsa. Onako kako to Predator voli. I oboje su ga porazili, poslali kući u suzama. Ipak, malo su ga načeli modernim oružjem prije.

Templari, očito, nisu te sreće. Jedan je fan snimio sasvim impresivan kratki film u kojem se Predator pojavljuje pred vitezovima Templarima koji su, razumljivo, poprilično uznemireni zbog supernaprednog ubojitog vanzemaljca koji ih krene proganjati.

Mizeran budžet skupljen preko Kickstartera

‘Predator: Dark Ages’ snimljen je s mizernim budžetom od 60 tisuća kuna koje je redatelj James Busche skupio preko Kickstartera. On je s 60 tisuća kuna snimio film koji produkcijski izgleda kao viša razina TV produkcija u americi, a produkcijski je daleko iznad većine filmova i televizije koje se stvaraju kod nas. Dobro, na trenutke gluma nije spektakularna, ali mislim da se to može oprostiti.

Osim što film izgleda genijalno, i priča ima podosta smisla. Predator filmovi su nekoliko puta natuknuli da Predatori dolaze stoljećima na zemlju, a ovo je prvi film koji je tu vječnu borbu bacio u prošlost. Film traje 24 minute, pa vam se definitivno isplati bacit pogled na njega u nekoj pauzi.