Netflix ima novu animiranu seriju 'Resident Evil: Infinite Darkness', stiže iduće godine. Evo kratki trailer

Opisuju ga kao 'originalan CG anime' sa snažnom horor vibrom

FOTO: screenshot/youtube

Nova Resident Evil animirana serija iduće godine dolazi na Netflix – Resident Evil: Infinite Darkness. Novi dodatak u Resident Evil obitelji biti će anime u potpunosti napravljen CG animacijom, a akteri su već dobro poznati likovi, Claire Redfield i Leon S. Kennedy.

Capcom, kompanija koja u vlasništvu ima popularnu franšizu, Resident Evil: Infinite Darkness opisuje kao „originalan CG anime“ sa snažnom horor vibrom. Navode kako će dinamične scene i sveprisutna napetost predstaviti svijet Resident Evila na dosad neviđen način.

U teaser najavi ne vidimo mnogo detalja, osim aktera animea Claire Redfield i Leona Kennedyja i već dobro poznatih zombija. Jedino što o radnji možemo zaključiti je da Clare nešto istražuje, a Leon spašava nekog nepoznatog muškarca.

Što je još u planu

Produkcija je u rukama studija TMS Entertainment (Akira, Lupin the 3rd) i Capcomovog dugogodišnjeg producenta Resident Evil franšize Hiroyukija Kobayashija. Iza njega su već tri CG filma u franšizi – Resident Evil: Degeneration, Resident Evil: Damnation i Resident Evil: Vendetta.

Resident Evil: Infinite Darkness prvi je od dva planirana Netflixova Resident Evil projekta. Drugi je igrana serija fokusirana na Jade Wesker i Billieja Weskera, za kojeg se pretpostavlja da je u rodu s Albertom Weskerom, jednim od glavnih antagonista u franšizi.

Capcom iduće godine također izdaje i novi nastavak video igrice Resident Evil Village koja će biti dostupna za PlayStation 5, Windows PC, i Xbox Seriju X.