Netflix je, nakon optužbi za napastovanje, Kevinu Spaceyu dao otkaz

Popularnog glumca je nekoliko muškaraca optužilo za seksualno uznemiravanje

FILE - NOVEMBER 03: Netflix cuts ties with Kevin Spacey after allegations of sexual assault and harassment against the actor. NEW YORK, NY - JANUARY 30: Kevin Spacey attends the Netflix's "House Of Cards" New York Premiere at Alice Tully Hall on January 30, 2013 in New York City.   Jemal Countess/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Netflix je odlučio u potpunosti se razići s glumcem Kevinom Spaceyem, zvijezdom i izvršnim producentom serije House of Cards, javlja Business Insider.

“Netflix neće biti uključen u daljnju produkciju serije House of Cards koja uključuje Kevina Spacey”, stoji u priopćenju koje su objavili u petak navečer. Dalje u svom priopćenju, iz Netflixa su napisali kako su odlučili da više neće surađivati sa Spaceyem ni po pitanju njegova filma Gore, koji je on producirao i u kojem glumi.

Niz optužbi za seksualno uznemiravanje

Na taj potez iz Netflixa su se odlučili nakon niza optužbi s kojima se u posljednje vrijeme Spacey suočava, a vezane su za seksualno napastovanje muškaraca.

Iz Netflixa i MRC-a odmah su, nakon što su mediji počeli objavljivati podatke o aferi u kojoj se našao Spacey, objavili kako su duboko uznemireni takvim razvojem događaja. Netflix je promptno otkazao novu sezonu serije House of Cards. Navodno će producenti ubiti Franka Underwooda, njegov lik u seriji.

Potražit će liječničku pomoć

Iz MRC-a su sada ponovili kako je, dok se nastavlja istraga o ozbiljnim optužbama na račun Spaceya, njegova suspenzija na snazi. Navodno je čak osam ljudi koji su radili na uspješnoj seriji House of Cards optužilo Spaceya za seksualno napastovanje ili uznemiravanje.

Glumčevi zastupnici najavili su kako će on potražiti liječničku pomoć zbog situacije u kojoj se našao.