Netko je premontirao trailer za prvi Mad Max da izgleda kao da je snimljen danas i potpuno je fenomenalan

Čini se da se Mad Max serijal zapravo nimalno nije promijenio u 35 godina

Trailer za ‘Mad Max: Fury Road’ je jedna od najintenzivnijih stvari koje smo vidjeli u zadnje vrijeme. Nije ni čudo, jer sam se i sam uvjerio da je ‘Fury Road’ jedan od najintenzivnijih filmova snimljenih u zadnjih trideset godina. Brzi rezovi, glasne eksplozije i vječno ista muzika postale su neki standard za trailere, pa većina izgleda isto. Trailer za ‘Fury Road’ je bio nešto drugačiji. Baš kao i film.

Vizuali i osjećaj koji smo dobili iz trailera za ‘Fury Road’ nisu samo eksplozije i tučnjave (iako ima sasvim dovoljno toga), već se baziraju na istim slikama koje su nam toliko poznate iz starih Mad Max Filmova. 190 Proof Entertainment, producentska kuća i ekipa koja ima jedan sasvim zabavan YouTube kanal, uzela je stari Mad Max trailer i presložila ga da izgleda kao trailer za ‘Fury Road’. Ono što vidimo je da se tempo možda malo promijenio, ali svijet u kojem Max živi je i dalje isti.

Originalni trailer za ‘Mad Maxa’ je u usporedbi vrlo spor, prepun klišeiziranih naracija onog fenomenalnog trailer glasa. Danas izgleda nevjerojatno zastarjelo. Uostalom, pogledajte i sami.

Ali jednom kada se premontira za sadašnjost postaje nešto sasvim drugo. Naravno, takvo nešto bi bilo potpuno nepotrebno u osamdesetima. Nitko ne bi shvatio što se zbiva. Ne, ovaj premontirani trailer ima jedno sasvim drugo značenje. On nam pokazuje da je George Miller sasvim očito imao jednu intenzivnu viziju koju je proveo od prvog filma do zadnjeg, kroz više od 35 godina. Fascinantno.