Ni mi ne možemo vjerovati, ali uskoro izlazi još nekoliko Tupacovih albuma

U rujnu se obilježava 20 godina od tragične smrti legendarnog repera

Photo by REX/Everett Collection/Rex
FOTO: REX/Everett Collection

Nova tvrtka preuzela je prava nad ostavštinom hip hop legende Tupaca Shakura. Afeni Shakur, majka pokojnog repera, 2013. je kompaniji JAM Inc. dala pristup njenoj kompletnoj kolekciji. Ova kompanija je već radila na posthumnim izdanjima glazbenika poput Otisa Reddinga i grupe The Doors, a nedavno je počela pregovarati i s ljudima koji imaju prava na ostavštinu Michael Jacksona.

20. godišnjica Tupacove smrti obilježiti će se u rujnu ove godine, a predsjednik JAM Inc.-a Jeff Jampol tvrdi da su u pripremi brojni projekti – nova linija odjeće, muzejski postav i (nova) biografija iz pera poznatog, iako još uvijek neimenovanog autora.

Velika količina neobjavljene glazbe

“Nevjerojatna je količina materijala koju imamo na raspolaganju. Objavljena i neobjavljena glazba, remiksevi, originalne demo verzije, zapisi, scenariji, video materijali, pjesme… Usprkos velikoj količini njegove glazbe koja je posthumno objavljena, i dalje postoji velika količina koja još nije ugledala svjetlo dana. Nešto od toga su samo ideje i kratki audio zapisi, nešto je kompletirani materijal. Nešto je dobro, nešto će zahtijevati dodatnu produkciju. Mislimo da fanovi imaju pravo čuti to sve”, izjavio je Jampol.

Iako su mnogi fanovi protiv ovih silnih posthumnih izdanja jer smatraju da je to glazba koju ni sam Tupac vjerojatno nikad ne bi izbacio, ne može se poništiti činjenica da su svi ti albumi privukli veliku količinu pažnje i ostvarili zapaženu prodaju.