Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Zagreb u sklopu nove turneje

Turneja kreće nakon što izdaju njihov 18. studijski album 'Wild God'

FOTO: Hans Lucas via AFP

Nick Cave i The Bad Seeds najavili su turneju “The Wild God Tour”, u sklopu koje dolaze i u Zagreb. Iz službenog kalendara turneje jasno je da će nastupiti 15. listopada u Areni.

Turneja kreće u Oberhausenu u Njemačkoj 24. rujna. Prvi dio turneje završava se u Antwerpenu 30. listopada, a nakon toga slijedi dio turneje u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj gdje će Nick Cave nastupiti u arenama u Leedsu, Glasgowu, Manchesteru, Cardiffu, Londonu, Dublinu i Birminghamu, i to između 2. i 15. studenog.

Nick Cave i The Bad Seeds odlaze na turneju nakon što izdaju njihov 18. studijski album “Wild God”, najavljen za 30. kolovoza. Prošli tjedan objavljena je i naslovna pjesma albuma.

Na europskom dijelu turneje Caveu će se pridružiti bendovi Dry Cleaning, The Murder Capital (nastupit će u Zagrebu), Black Country i New Road.

“Nikad ne razmišljam o tome kako će ploča zvučati uživo, to mi nikad, ali baš nikad ne pada na pamet. Proces pisanja stihova previše je težak da bi se takve ideje uzele u obzir. Ali, kada slušam ‘Wild God’, mislim da će taj album stvarno zvučati epski uživo. Stvarno smo uzbuđeni zbog toga, jer ploča jednostavno zvuči kao da je stvorena za pozornicu,” izjavio je povodom turneje Nick Cave.

Bend će svirati novi materijal zajedno sa pjesmama svog velikog kataloga.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su od petka, 22. ožujka od 10 sati putem stranice www.eventim.hr.