Kultura

Nije li ovo najljepša poruka Mustafi? 'Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao'

Od velikog glumca danas se oprostio i njegov kolega i bliski prijatelj Emir Hadžihafizbegović

FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL

Na vijest o smrti velikog glumca Mustafe Nadarevića danas je emotivno reagirao i njegov kolega i bliski prijatelj, Emir Hadžihafizbegović.

Na Facebooku je objavio dirljivi status, posljednji pozdrav u kojem svom prijatelju, između ostalog, piše: “Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno…”, “Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao….”. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

‘Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno’

“Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa Nadarević. Prije skoro 40 godina radili smo prvi put u filmu “Otac na službenom putu” Emira Kusturice. Kasnije ćemo raditi još nekoliko filmova. Svakako je film Pjera Žalice “Kod amidže Idriza” najznačajniji poslije “Oca”.

Radili smo u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, kakva je to glumačka veličina bila… Radili smo 12 godina kultnu seriju “Lud zbunjen normalan” i roman se može napisati sa tog seta koji je trajao toliko godina. Osobni trijumf talenta, Mujica je doživio u svom matičnom teatru HNK u Zagrebu. Njegovi “Glembajevi”, “Sirano de Beržerak”, “Gogoljevi” i “Čehovljevi junaci” bili su vrh, golemi vrh glumačkog posla.

O Bože, kako mi je teško. Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno. Falit ćeš i svima onima koji su te poštovali i voljeli. Molim Uzvišenog Gospodara svih svjetova da ti podari lijepi Džennet i tim Džennetom vječno hodio. Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao. Putuj dobri čovječe, Mustafa Nadareviću i odmori se braco moj!”

Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa…

Posted by Emir Hadzihafizbegovic on Sunday, November 22, 2020

Nastavite čitati