Nina Kraljić je dosta uvjerljivo pobijedila u showu 'The Voice'

Oduševila je publiku svojom verzijom tradicionalne pjesme 'Zajdi, Zajdi'

25.04.2015., Zagreb - Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice - najlijepsi glas Hrvatske. 
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

S čak 80 tisuća glasova više od drugoplasiranog kandidata, Nina Kraljić pobijedila je u superfinalu “The Voicea”. Svih četvero finalista izvelo je pjesme koje su pjevali na slijepim audicijama. Nina “Beneath Your Beautiful”, Jure Brkljača iz Tonyjevog tima “Brod u boci”, Marin Jurić Čivro “Ain’t No Sunshine” pjesmu kojom je osvojio svog mentora Ivana Dečaka te Mateo Rosman “Bed Of Roses”.

Emocije nisu mogli sakriti ni kandidati, ali ni njihovi mentori

“Ja nisam prorok. Jednostavno sam osjetio da on ima potencijal doći u finale. Htio bih se zahvaliti tebi Jure. Naučio si me dosta toga. Kako braniti boje dobroga pjevanja i još mnogo toga”, skroman je bio Tony Cetinski dok se obraćao svom kandidatu.

“Drago mi je da si dio mog tima. Mislim da smo u ovom showu postali prijatelji. To i je bitno. Drago mi je i da ti je otac ovdje i želim ti reći pjevaj za sebe, za nas, za svoju obitelj, ovo je divno” rekao je Marinu raznježeni mentor Ivan Dečak, nakon prvog nastupa.

25.04.2015., Zagreb - Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice - najlijepsi glas Hrvatske.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
25.04.2015., Zagreb – Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice – najlijepsi glas Hrvatske.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
PIXSELL/PIXSELL

Ni Jacques Houdek nije štedio s koplimentima kada se obraćao svojoj štićenici. “Nina ti si neka vanzemaljka. Bila mi je velika čast biti tvoj mentor. Hvala ti na svemu što sam od tebe naučio. Bila mi je čast raditi s tobom” rekao je Jacques nakon Ninine prve izvedbe.

“Nikada neću zaboraviti izraz njegove sreće kada sam se okrenula na audiciji. Ti si predivna osoba i veliki talent. Sada si napokon dobio i samopouzdanje” prisjetila se Indira Levak prvog susreta između nje i Matea.

Natjecatelji briljirali u duetima s mentorima

U drugom dijelu emisije svaki od natjecatelja izveo je duet sa svojim mentorom. Tony i Jure su otpjevali Tonyjevu baladu “Ti samo ti”, dvojica sugrađana iz Virovitice Marin i Dečak predstavili su se Vatrinim hitom “Tango”. Pobjednički tim Nina i Jacques za duet su otpevali “Euphoriu” Šveđanke Loreen, s kojom je ta pjevačica pobijedila na Eurosongu 2012. godine. Posljednji su nastupili Mateo i njegova mentorica Indira s velikim hitom Tine Turner “The Best”.

Publika je svojim glasovima odlučila kako prvi iz natjecanja ispada Jure Brkljača, a Marin, Nina i Mateo su dobili priliku otpjevati drugu pjesmu po vlastitom izboru.

25.04.2015., Zagreb - Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice - najlijepsi glas Hrvatske.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
25.04.2015., Zagreb – Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice – najlijepsi glas Hrvatske.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
PIXSELL/PIXSELL

Nina bolja za 80 tisuća glasova

Sam završni dio otvorio je Marin pjesmom “I Don’t Want To Be”, nakon izvedbe poručio je publici “Volim vas, volim vas”. Nakon njega Nina je otpjevala pjesmu “Zajdi, zajdi” i rekla kako uvijek ima tremu te će je uvijek imati. Mateo je završio Gibonnijevim hitom “Zlatne godine”.

U kratkom vremenu od posljednjih izvedbi do proglašenja pobjednika, Nina je uspjela sakupiti 194.319 glasova, drugoplasirani Mateo 114.747 glasa, a na trećem mjestu je završio Marin sa 108.329 glasova. Studentica kroatistike na Filozofskom fakultetu u Rijeci, rodom iz Lipovljana, pobjedom u showu je osvojila ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom “Universal Music”.