Norveški Röyksopp dolazi u Zagreb: 16. izdanje INmusica najavilo još jedan glazbeni novitet

Glazbeni duo poznat je po toplim melodijama koje stvaraju žanrovskom kombinacijom housea s afroameričkim glazbenim elementima

FOTO: Facebook

Legendarni norveški electro-pop duo Röyksopp novo je pojačanje povratničkog, 16. izdanja INmusic festivala, objavili su organizatori.

Röyksopp je elektronički glazbeni duo iz Norveške poznat po toplim melodijama koje stvaraju žanrovskom kombinacijom housea s afroameričkim glazbenim elementima.

Prijatelji Torbjørn Brundtland i Svein Berge 1998. godine osnivaju Röyksopp, a ubrzo zatim objavljuju i album prvijenac, “Melody A.M.” (2001.) koji je osvojio glazbenu kritiku i lansirao ih u sam vrh glazbene scene.

Oproštaj od tradicije

Svaki novi album upotpunjen je zanimljivim glazbenim kombinacijama i uzbudljivim vizualnim elementima, uz naglašene i često vrlo ekscentrične scenske nastupe koji su ih dodatno izdvojili u glazbenom svijetu i proslavili do svjetskih razmjera.

“The Inevitable End” iz 2014. godine predstavio je svojevrstan epitaf i oproštaj od formata albuma, barem u tradicionalnom smislu.

“Nakon osam godina šutnje, 2022. godine objavljuju kolosalni projekt sačinjen od 30 glazbenih brojeva objedinjenih u albumski triptih ‘Profound Mysteries’ koji Röyksopp opisuju kao ‘neprekidno, konceptualno iskustvo’ i ‘proširenje kreativnog svemira’”, stoji u najavi.

Velika imena

Norveški duo Röyksopp donosi svoj zavodljiv i melodičan elektronski zvuk na INmusic festival u lipnju 2024. godine uz već najavljene nastupe poznatih imena kao što su The Smashing Pumpkins, Hoziera, The National, Paola Nutinija, Gossip, Dogstar, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Ibibio Sound Machine, Descartes a Kant i Deadletter.

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog webshopa.