Nova Netflixova serija o pandi koja mrzi svoj posao i tješi se pjevajući karaoke mogla bi biti hit

Aggretsuko je animirana serija koja se velikim dijelom bavi seksizmom na radnom mjestu

FOTO: Netflix/YouTube/Screenshot

Netflix ima novu seriju za koju vjerojatno niste čuli, a koja bi mogla postati golemi hit. Od tvorca Hello Kitty dolazi nam Aggretsuko, nova Netflixova animirana serija o crvenoj pandi po imenu Retsuko. Retsuko ima 25 godina, krvnu grupu A, po horoskopu je škorpion i nema dečka. Radi administrativne poslove u jednoj firmi i svaki dan odlazi na posao kojeg naprosto prezire. No, to naravno ne pokazuje pa dok iznutra umire, izvana je vrlo pristojna.

Naime, ima šefa koji se ne zna suzdržati od seksističkih ispada i kolege koji ju također ne poštuju. Retsuko, između ostalog, svom groznom šefu kuha kavu i čaj. Zbog loše radne atmosfere većinu vremena je prilično frustrirana. Njen unutarnji bijes samo raste, no Retsuko pronalazi način kako se nositi s tom užasno stresnom svakodnevnicom – kroz karaoke.

Utjehu nalazi pjevajući death metal

Naime, svake večeri odlazi u karaoke bar i urla pjevajući brutalne death metal pjesme kako bi izbacila negativnu energiju iz sebe i počela se osjećati bolje. Retsuko je tako danju obična umorna slatka panda, a noću ulazi u pomalu zastrašujuću personu. Izmjenjivanje tih ličnosti zapravo je prilično smiješno. Kad dođe do situacija koje ju uznemiravaju, poput onih kad joj, recimo, pred kraj radnog vremena zadaju još hrpu posla, Retsuko si u glavi vrti film kako pjeva death metal.

No, srž Aggretsukoa je zapravo prilično iskren pogled na interakcije na radnom mjestu. Prikazuje problem seksizma s kojim se žene suočavaju u modernim radnim okruženjima pa je crtić zapravo vrlo realan. Retsuko je izvorno predstavila japanska tvrtka za maskote Sanrio još 2015. godine, ali ovo je prvi put da je lik dobio svoju seriju. Svih 10 epizoda prve sezone Aggretsuko dostupne su na Netflixu.