Nova sezona X-Filesa upravo je odgovorila na pitanje tko je misteriozni Smoking Man, fanovi šize

Saznali smo gomilu bitnih detalja o tipu s cigaretom; upozoravamo na spoilere

FOTO: Screenshot

Kultna serija X-Files ušla je u svoju jedanaestu sezonu, 25 godina nakon emitiranja prve epizode. Serija je imala ogromnu pauzu između devete i desete sezone od punih petnaest godina, ali u tom periodu nije izgubila interes gledatelja. Jedan od najintrigantnijih likova serije je oduvijek bio takozvani Smoking Man (kojeg glumi William B. Davis).

Tip s vječno zapaljenom cigaretom u ruci i uvijek sniman u polusjeni, od samog početka serije, dakle 1993. godine, bio je jedan od najzanimljivijih likova. Tijekom sezona je, baš kao što je i sniman, postao glavni zlikovac iz sjene, za kojeg je očito da zna puno više o svemu što se događa od onog što u natuknicama otkriva detektivu Foxu Mulderu (David Duchovny).

Gledatelji godinama pokušavaju skužiti tko je Smoking Man

Kroz dosadašnjih deset sezona serija je ostavila mnoga otvorena pitanja, a jedno od najčešćih na koje svo to vrijeme gledatelji žele odgovor je upravo pitanje: tko je zapravo Smoking Man? Smoking Man je kroz sve dosadašnje sezone zapravo bio svojevrsni pokretač radnje.

Kad god bi Mulder zapeo u istrazi, Smoking Man bi našao način kako stupiti u kontakt s njim i dati mu ključan komadić informacije koji bi mu pomogao da otkrije nešto novo. A sada su gledatelji napokon došli na svoje – prva epizoda jedanaeste sezone otkrila je pravo ime Smoking Mana, ali i više od toga… Dakle, ako ne želite da vam spoilamo, sad je trenutak da prestanete čitati.

Mulder je povezan sa Smoking Manom više nego misli

Na samom početku prve epizode 11. sezone u kratkom monologu Smoking Man otkriva svoje pravo ime koje je pomno tajio sve ove sezone: zove se Carl Gerhardt Bush. Osim toga, otkriva da je imao dva sina; prvi je Jeffrey Spender (Chris Owens), FBI agent kojeg je izmanipulirao kao pijuna u njegovim zavjerama. Drugi sin mu je Fox Mulder.

Za fanove serije ova informacija je bila bomba, ali istovremeno i objašnjenje za prijašnje postupke Smoking Mana. Naime, očito je bilo da voli komunicirati s Mulderom iako se u tim razgovorima poigravao s njim. No više od toga, kad su Mulder i Dana Scully (Gillian Anderson) bili na tragu toga da razotkriju Smoking Manove planove, Bush je imao priliku ubiti Muldera, ali je odlučio poštediti ga. Sad je jasnije i zašto.