Novi nastavak "Transformersa" tek je uvod u spektakl koji nam spremaju

Paramount u budućnosti planira još nastavaka, a žele radit i spin-offove

Otkad su se pojavili 2007. godine, “Transformers” nisu niti jednom čekali više od 3 godine za novi nastavak ove mega uspješne franšize. Čini se da će takav slučaj biti i s idućim, petim dijelom, čiji je izlazak upravo najavljen za 2017. S obzirom da je “Transformers: Age of Extinction” lani na kino blagajnama diljem svijeta zaradio milijardu dolara i u Kini oborio sve rekorde gledanosti, Paramountu je u interesu da se novi film što prije pojavi na tržištu.

Na netom održanoj tiskovnoj konferenciji, Brian Goldner, direktor produkcijske kompanije Hasbro koja stoji iza ovog filma, potvrdio je te planove. “Uveli smo u priču Akivu Goldsmana koji će voditi grupu scenarista čiji je zadatak napraviti dugoročni strateški plan oko ‘Transformersa’. Mislimo da postoji čitav niz zapleta koji se mogu kreirati iz ovog brenda koji je aktualan već 30 godina”, izjavio je.

Zbog Michaela Baya odgođeno snimanje

Goldner je autor scenarija za nagrađivani film “Genijalan um”. Paramount ga je angažirao za rad na “Transformersima” kako bi proširio priču, slično što i Disney sad radi sa “Ratovima zvijezda”. Njihov cilj je s vremenom razviti i nekoliko spin-off filmova kako bi franšiza ostala aktualna i kako bi se nastavio redovit dotok zarade.

Paramount je prvotno planirao izbaciti peti nastavak već 2016., no kako redatelj Michael Bay trenutno završava svoj novi film “13 Hours”, snimanje je odgođeno. Mark Wahlberg je potvrdio kako će sudjelovati u snimanju još barem 2 dijela “Transformersa”.