Nekad je nužno odabrati stranu

Novi Ratovi zvijezda danas će prestići Avatar i postati broj 1 po zaradi u Sj. Americi svih vremena

Avatar redatelja Jamesa Camerona zaradio je 760.5 milijuna dolara

FOTO: Disney

Službeno je: Film J.J. Abramsa “Ratovi zvijezda: Sila se budi” je najuspješniji film svih vremena u Sjevernoj Americi, ne računajući inflaciju.

U srijedu će ovaj filmski hit prestići Avatar redatelja Jamesa Camerona koji je zaradio 760.5 milijuna dolara. Sila se budi, u utorak je zaradila 8 milijuna dolara, a na domaćem tržištu ukupno 758.200.000 dolara, što je izvanredan podvig u samo 20 dana, piše Hollywood Reporter.

Avatar je izašao u prosincu 2009. godine, a zaradio je gotovo 750 milijuna dolara u prvih sedam mjeseci, a dodatnih 10 milijuna je zaradio kada je bio ponovno prikazivan u kinima.

Avatar bi mogao ostati broj 1 globalno

Međutim, novi film iz serijala Ratova zvijezda ima dug put prije nego što premaši zaradu Avatara u cijelom svijetu koja iznosi 2.78 milijardi dolara. Do utorka, zarada Ratova zvijeda u svijetu iznosila je 1.56 milijardi dolara, ne računajući Kinu, gdje će se film početi prikazivati 9. siječnja.

Inozemna zarada Ratova zvijezda u utorak je iznosila 13 milijuna dolara, za ukupnu zaradu samo u inozemstvu od 799.1 milijun.

Samo 2 filma preko 700 milijuna dolara

Mnogi smatraju kako će konačna zarada Ratova zvijezda iznositi 2.2 do 2.4 milijarde dolara globalno, te će prestići Cameronov Titanic i tako postati broj 2. film po zaradi svih vremena, ne računajući inflaciju. Trenutno, film se nalazi na 4. mjestu.

Samo su dva filma zaradila više od 700 milijuna dolara ili više u Sjevernoj Americi – to su Avatar i Sila se budi.