Nekad je nužno odabrati stranu

Novi singl Rundek Cargo Tria stvarno nas podsjeća na najbolje dane Haustora

Rundek i njegov sastav najavljuju prvi studijski album nakon 4 godine

hbfghgf

Nakon godinu i pol, Rundek Cargo Trio ima novi singl. Njime najavljuju dugoočekivani album pod nazivom “Mostovi” koji će izaći u svibnju, četiri i pol godine nakon posljednjeg studijskog izdanja „Plavi avion“.

“Pjesma ‘Don Juan’ nastala je kao song za istoimenu plesnu predstavu i bavi se onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu. Ovu smo verziju, kao i ostatak nadolazećeg albuma Duco, Isabel i ja snimili u našem studiju na Braču”, istaknuo je Darko Rundek.

Osamdesete u fokusu

Evokacija nekih minulih vremena koja su obilježila regionalnu alt – rock scenu, u pjesmi “Don Juan” dolazi do izražaja. U pjesmi se može prepoznati atmosferua Haustora, ali ne poput nostalgije, već kao sinergija najboljeg iz Rundekovog stvaralačkog opusa uz poznatu i izuzetnu energiju Duce i Isabel.

U periodu kad se osamdesete promatraju pod povećalom, kad se u Zagrebu održava velika izložba “Osamdesete”, kad je objavljen četverostruki box set Haustorovih originalnih albuma i kad se na TV-u prikazuje serija zbog koje su duhovi novog vala aktivniji nego ikad u posljednjih trideset godina, zanimljivo je poslušati “Don Juana” i u njemu potražiti zanimljiv spo starog i novog.