Novi teaser za 'Igru prijestolja' u prvi plan vraća jednog zaboravljenog lika

HBO je snažno krenuo s promocijom, iako je do početka nove sezone još 5 mjeseci

FOTO: Screenshot

Marketinška kampanja kojom se promovira šesta sezona serije “Igra prijestolja” će se očito fokusirati na lik Jona Snowa. Nedavno objavljeni plakat na Twitteru prikazuje njegovo krvavo lice, a sad je objavljen i prvi tajanstveni video teaser koji će sigurno rasplamsati maštu kod velikog broja obožavatelja ove serije.

Mora se priznati da je promotivna kampanja nove serije odlična, iako je tek na samom početku (šesta sezona kreće s emitiranjem u travnju iduće godine). Ovaj teaser je najvećim dijelom kompiliran od isječaka iz proteklih sezona u kojima su prikazani neki od najdramatičnijih trenutaka. Vidimo navodno smrtonosno ranjavanje Snowa iz posljednje epizode zadnje sezone, scenu kad je Jamie Lannister ostao bez ruke, pa čak i odrubljivanje glave Neda Starka iz prve sezone.

Povratak Brana i Trookog gavrana

Iako su snimke već viđene, glas naratora u teaseru je novost, a riječ je o glasu Trookog gavrana. Radnja koja se događala sjeverno od Zida i koja uključuje gavrana, Brana, Hodora i Meeru je u potpunosti bila izostavljena iz pete sezone, no još smo prije toga znali da će Bran igrati dosta važnu ulogu u nadolazećim epizodama. Ovim videom se to dodatno naglašava.

Trooki gavran govori Branu da ima tri zadatka: mora gledati, slušati i pamtiti. Ovo posljednje se čini kao najbitnije, jer ono što se dogodilo u prošlosti gotovo uvijek utječe na budućnost, što se već vidjelo na primjeru Robba Starka i Stannisa Baratheona. Nakon tog savjeta, Bran naizgled doživi prosvjetljenje i kaže najbitniju rečenicu u cijelom teaseru: “Nemaju pojma što će se dogoditi”.