Obitelj Federica Fellinija konačno je dala dopuštenje da se snimi nova verzija filmskog klasika 'La Dolce Vita'

Producenti su obećali da će odati počast pokojnom redatelju

Remake klasika ‘La Dolce Vita’, kojim će se odati počast legendarnom talijanskom redatelju Federicu Felliniju, konačno je dobio dozvolu za snimanje. Službeno odobrenje za snimanje dala je obitelj pokojnog redatelja.

Njegova nećakinja, Francesca Fellini, izjavila je kako su već nebrojeno puta dobili upite od raznih filmskih studija koji su to htjeli napraviti. Neki su htjeli snimiti remake, a drugi su čak razmišljali o filmu čija radnja bi prethodila ili se nastavljala na originalni film. Obitelj Fellini je sve te ponude do danas odbijala bez puno premišljanja. “Bili smo svjesni da ćemo odobrenje za takvo što dati isključivo ekipi producenata za koje znamo da će taj posao odraditi dovoljno kvalitetno”, izjavila je Francesca Fellini.

Jedan od najboljih talijanskih filmova svih vremena

Prava na snimanje remakea dobila je talijanska kompanija AMBI Group, koja se obvezala na to da će u novom filmu pokazati maksimalno poštovanje prema nasljedstvu pokojnoj redatelja. “Svi elementi koji su ‘La Dolce Vitu’ učinili klasikom žanra biti će prisutni i u novom filmu. Želimo tu priču staviti u suvremeni kontekst i težimo ka tome da bude jednako kvalitetna kao što je bila i originalna”, rekao je AMBI-jev producent Andrea Iervolino.

https://www.youtube.com/watch?v=3o15UTomYsc

“La Dolce Vita” se u kinima premijerno prikazala davne 1960. godine i smatras e jednim od najboljih talijanskih filmova svih vremena. Bio je nagrađen u Cannesu iste godine, a nominiran je i za 4 Oscara od kojih je osvojio jednog.