Objavljen je trailer za novi film o agentu Jamesu Bondu, a ovo je šest stvari koje smo saznali iz njega

Čini se da je riječ o najskupljen filmu o Jamesu Bondu ikad snimljenom

Najave novih filmova postaju sve kompleksnije kampanje koje traju mjesecima. Prvo na kapaljku dobivamo fotke sa snimanja, pa insajderske informacije o radnji, pa plakate, pa najave foršpana, da bi na kraju dobili foršpan. Nakon toliko iščekivanja tih par minuta imamo osjećaj kao da su nam predstavili cijeli film.

Takav je slučaj i s novim filmom o Jamesu Bondu. 24. nastavak o najpoznatijem filmskom tajnom agentu zove se “Spectre” i u kina stiže ove jeseni, a sudeći po traileru, izgledat će spektakularno. Ako će ovo biti zaista posljednji put da Sam Mendes režira film iz ovog serijala, čini se da je dao sve od sebe da ga svi zapamte.

Ako je vjerovati sadržaju e-mailova koji su iscurili u velikom skandalu kad je hakiran Sony, snimanje ovog Bonda bilo je najskuplje od svih dosad. Kadrovi iz trailera idu u prilog tome. Daniel Craig, kojemu je ovo četvrti put da se pojavljuje u ulozi agenta 007, na početku se nalazi na misiji u Meksiku na koju ga je poslala neka kriptirana poruka. Nakon toga putuje u Rim gdje se susreće s Luciom Sciarrom koju glumi Monica Bellucci. On se uspijeva ubaciti na tajni sastanak na kojem otkriva postojanje zločinačke organizacije Spectre. Istovremeno u Londonu predsjednik Centra za nacionalnu sigurnost propituje Bondovo djelovanje i važnost tajne službe MI6.

Situacija se nakon toga dodatno komplicira, a za konačan rasplet svega morat ćemo naravno pričekati izlazak filma. Ovo je 6 najbitnijih stvari koje smo naučili iz trailera.

1. Film će obilovati akcijom

Spectre-action

U samo dvije i pol minute vidjeli smo snajperske egzekucije, jurnjavu autima, zastrašujuće rušenje aviona, skakanje kroz prozore, pucnjavu, eksplozije i helikopterske akrobacije.

2. Lea Seydoux je opaka Bond djevojka

Spectre-Lea-Seydoux

Francuska glumica u ulozi Madeleine Swann, nove Bond djevojke, izgleda dosta drukčije od svih njezinih dosadašnjih likova, a čini se da je involvirana i u dosta akcijskih scena.

3. Andrew Scott i Ralph Fiennes su se odlično uklopili u svijet agenta 007

Andrew-Scott-Spectre

Zvijezda “Sherlocka”, Andrew Scott, glumi pomalo zastrašujućeg predsjednika Centra za nacionalnu sigurnost. Ralph Fiennes je od Judy Dench preuzeo ulogu autoritativnog i oholog M.

4. Novi Bondov auto izgleda odlično

bond1

Predstavljanje novog auta je uvijek grandiozan događaj u filmovima u Bondu. Ni ovaj put nije ništa drukčije, a njegov novi Aston Martin diči se i sjajnim performansama, kao što je ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3.2 sekunde, a uz skriva i nekoliko trikova koji se ne mogu naći u modelima iz serijske proizvodnje.

5. Christoph Waltz je poprilično zastrašujući negativac

waltz

Ništa drugo nije bilo ni za očekivati od ovog glumca. Njegov lik zove se Franz Oberhauser, i čini se da bi James Bond mogao imati velikih problema s njim.

6. Meksiko je uložio 20 milijuna dolara u ovaj film

Spectre-Mexico

Vlasti ove zemlje su navodno producentima Bonda dali nevjerojatnih 20 milijuna kako bi oni Meksiko prikazali u pozitivnom svjetlu. Scena s početka filma, snimljena u tamošnjem glavnom gradu za vrijeme Dana mrtvih, izgleda spektakularno, a za ostatak dojma morat ćemo pričekati da film stigne u kina.