Od Balaševića se dirljivom objavom oprostila i njegova kći Jovana: 'Volim te, vidimo se u dvorištu'

Objavila je video na kojem Balašević pjeva unukama

FOTO: @lolabalasevic/Instagram

Kćer u petak preminulog kantautora Đorđa Balaševića, Jovana Balašević, na svojem se Instagram profilu oprostila od svog oca. Podijelila je video u kojem Đorđe i njegova supruga Olivera provode vrijeme na proslavi njegovog rođendana, u vrtu njihove obiteljske kuće u Novom Sadu.

“Mislio sam da ću večeras moći da se iskradem. Kakav divan dan! Svako lice koje vidim je jedno sjećanje. Možda sjećanje nije savršeno. Ponekad imam uspone i padove. Ali svi smo zajedno, a večeras ste moji. Prekršit ću običaj i reći ću šta sam poželio dok sam gasio svijeću: Da vam život bude sretan kao što je moj bio. Da se jednog jutra probudite i kažete: NIŠTA VIŠE NE ŽELIM. 67 godina. Zar nisu prošle u trenu? Volim te tata, podario si mi najljepši mogući život, vidimo se u dvorištu”, napisala je Jovana Balašević.

Balašević na videu pjeva unukama “Danas nam je tobogan, tobogan, tobogan”, a jedna od unuka ga ispravlja “Nije nego divan dan”.

Stanje mu se naglo pogoršalo

Balašević je umro u petak u 68. godini od upale pluća. Mediji su navodili kako je Balašević imao koronavirus, a u bolnicu je otišao tri dana prije smrti. Stanje mu se naglo pogoršalo, a liječnici su se za njegov život borili dva i pol sata.

Balaševićev posljednji ispraćaj će prema navodima medija biti u ponedjeljak u rodnome Novom Sadu, a proglasit će se i Dan žalosti.