Oho, ovo je super vijest. Od danas na internetu možete besplatno pogledati film Vis-à-Vis

Donosimo link za gledanje nagrađivanog filma Nevija Marasovića iz 2013.

Vis-à-Vis, nagrađivani film koji je zapravo prequel Comic Sansa koji je upravo u kinima, od sada je dostupan besplatno na internetu. Možete ga gledati na Vimeu, na ovom linku.

Ako ste propustili detalje, evo par informacija o filmu. Dakle, Redatelj (Rakan Rushaidat) radi na scenariju filma Comic Sans. Kako poznati glumac kojeg Redatelj želi za ulogu oca Brune (Krešimir Mikić) iskritizira scenarij i izbor glumca za glavnu ulogu Alana, Redatelj pozove Glumca koji će tumačiti Alana (Janko Popović Volarić) na otok Vis kako bi se uvjerio da je donio ispravnu odluku angažirajući ga.

Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zime, njih dvojica su neočekivano osuđeni uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama, koje se pritom na čudan način konstantno isprepliću s radnjom filma. Vis-à-Vis je nastao kada je 2012. godine redatelj Nevio Marasović pisao scenarij filma Comic Sans. Pozvao je Janka Popovića Volarića (s kojim se prethodno nije poznavao) na otok Vis kako bi zajedno čitali scenarij filma i time dobio daljnje ideje za nastavak pisanja.

Rakan Rushaidat i Krešo Mikić

Urednik najvećeg filmskog portala uvrstio ga je u top 5 filmova

Međutim, kako se ubrzo uspostavilo da je Janko usred rastave, a Nevio u kreativnoj krizi, boravak na Visu umjesto rada na scenariju sveo se na razgovore o životu i ljubavi. U tih nekoliko dana njih su dvojica od stranaca postali prijatelji te odlučili snimiti film inspiriran tim boravkom na Visu. Misleći da Comic Sans vjerojatno nikada neće ni snimiti, odlučili su ga barem iskoristiti kao predložak za film na kojem fiktivni likovi Redatelja i Glumca rade u Vis-à-Vis.

Film je nastao je u produkciji Antitalenta, producenta Danijela Peka, snimatelj je Damir Kudin a scenarij potpisuju Nevio Marasović, Rakan Rushaidat i Janko Popović Volarić, s obzirom na to da su gotovo svi dijalozi u filmu improvizirani i nastali na snimanju. Vis-à-Vis je nakon izlaska dobio odlične kritike, posjetio bezbrojne festivale i osvojio respektabilan broj nagrada u zemlji i inozemstvu. Glavi urednik najvećeg filmskog portala Cineurope, Domenico La Porta, proglasio ga je jednim od pet najboljih europskih filmova 2013. godine.

Janko Popović Volarić